Hakinen se pridružuje Meklarenu u ulozi ambasadora


autor: Vladimir Kosjer | datum objave: 15.03.2017.


Hakinen se pridružuje Meklarenu u ulozi ambasadora

©McLarenF1

U kriznim vremenima za tim iz Vokinga svaka pomoć je dobrodošla, posebno ako dolazi od strane Mike Hakinena, koji je u Meklarenu proveo 9 godina i osvojio titule 1998. i 1999. zabeleživši ukupno 20 pobeda. Hakinen će raditi sa izvršnim direktorom Zekom Braunom i marketinškim timom, i njegov glavni zadatak biće saradnja sa partnerima. Mika će takođe sarađivati i sa direktorom automobilskog sektora Meklarena, Majkom Fluitom.

"Uvek sam Meklaren smatrao svojom kućom u Formuli 1 i svi članovi tima zauzimaju važno mesto u mom srcu. Naravno, prethodne godine nisu bile lake za Meklaren, ali uvek sam verovao da je pitanje samo 'kada će' pre nego 'da li će' ekipa opet postati dobra i ja želim da odigram ulogu kako bih pomogao da se to opet dogodi. Povratak u Meklaren bila je laka odluka za mene, nikada nisam izgubio kontakt sa ekipom i još uvek znam dosta veoma vrednih ljudi iz mojih osam i po sezona tamo", izjavio je Hakinen.

"Radujem se i saradnji sa Zekom, koji je vlasnik jednog mog pobedničkog bolida iz 2001. Pričali smo o našoj zajedničkoj saradnji i vidim da polako slaže blokove kako bi pomogao Meklarenu da se vrati na vrh. Sarađivaću blisko sa njim u uzbudljivim godinama koje nam slede."

Koautor teksta: Marko Despotović