Pregled sezone: Mercedes GP


autor: Miladin Sudimac | datum objave: 15.12.2011.


Pregled sezone: Mercedes GP

©

Rozberg (89 bodova) i Šumaher (76) nisu uspeli da se popenju na podijum u toku šampionata. Najbolji rezultat u kvalifikacijama je 3. mesto Nika Rozberga, dok je Šumaher osvojio bolju poziciju u trci - 4. mesto na VN Kanade. Ukupan rezultat u kvalifikacijama je 16:3 u korist Rozberga.

Očekivanja tima bila su velika. Posle 2010. kada je Mercedes bio u fazi uhodavanja sa preuzetom ekipom Bron GP u ovoj su se očekivali podijumi i pobede ali ni jedan cilj nije ostvaren.

U projektovanju bolida MGP W02 uvažene su sugestije Mihaela Šumahera. Plan je bio da se na zimskim testovim radi na pouzdanosti, a da se od početka sezone dodaju aerodinamički paketi.

Najzanimljiviji podatak je da je Mercedes imao najkraće međuosovinsko rastojanje i da je sa takvim konceptom inženjeri pokušali da nadoknade gubitak posle zabrane dvostrukog difuzora. Kompaktan zadnji kraj i rezervoar goriva bili su prepreka za razvoj "produvanog difuzora", a u mnogome su uticali na balans i raspodelu težine. Za svake naredne kvalifikacije morao se tržiti kompromis oko količine goriva i balnsa.

Posledica problema ogledala se u brzom trošenju guma na zadnjem kraju u prvom segmentu trke, a vozači Mercedesa morali su među prvima u boks.

MGP W02 nije bio u situaciji da se bori za podijum, a jedina šansa za osvajanje bilo je odustajanje rivala iz konkurentskih ekipa što se nije dogodilo.

Projekatovani bolid imao je prekratak razmak između osovina i problem se nije mogao rešiti tako da će jedna od glavnih tačaka fokusa na bolidu za 2012 biti međuosovinsko rastojanje.

Za narednu sezonu ekipa j promenila ime, dodat je prefiks AMG, pa tako puno ime tima glasi Mercedes AMG Petronas Formula 1 Tim, a u svom sastavu će imati pet bivših tehničkih direktora iz raznih timova. Na Rosu Bronu je da sve stručnjake koordinira kako bi se napravio što bolji auto za naredni šampionat.

Sledeća sezona je mnogo bitna za tim. Bron je pod stalnim pritiskom akcionara i napredak je neophodan. Za sledeću godinu ciljevi su nešto skromniji - završiti među prva tri tima, popeti se na podijum što više puta je moguće i eventualno osvojiti neku trku.