Šampionski bolidi Adrijana Njujia


autor: Vladimir Kosjer | datum objave: 27.02.2017.


Šampionski bolidi Adrijana Njujia

©SkySports.com

Usledila je četvrta radikalna promena pravila na polju aerodinamike bolida Formule 1 u poslednjih 25 godina. Ime Adrijana Njujija već je upisano zlatnim slovima u istoriji auto sporta a razlog je jasan.

Od 1986. godine i dizajna mašine March 86c, sa kojom je Bobi Rejhal osvojio Indy 500, te dve godine kasnije March 881 ekipe Leyton House u Formuli 1, Njui je stalno napredovao ka najvišoj stepenici. Ta stepenica zvala se dizajn sampionskog GP automobila.

Zaposlen od strane Frenka Vilijamsa 1991. godine, imao je zadatak da ''pobedi'' Nila Outlija u Mclarenu. Međutim, pravi izazov nastupio je 1993. godine kada su se pravila na polju aerodinamike značajno promenila. Šasije su znatno sužene u tom periodu, zajedno sa pneumaticima.

Vilijams FW 15C je bila najnaprednija mašina tog vremena sa ABS-om, aktivnim oslanjanjem i kontrolom prijanjanja. Ekipa je osvojila 10 od 16 Gp takmičenja te sezone.


F1Srbija.com nije vlasnik video snimka

Posle četiri sezone eksperimentisanja, čelnici sporta odlučili su se za još radikalniji korak, a to je bilo ukidanje slik pneumatika te korišćenje guma sa kanalima. Pod pritiskom sve jačeg lobija za bezbednost vozača, bolidi su na prelazu iz 1997. na 1998. suženi sa 2m na 1.80m, a sve u cilju smanjenja brzine u krivinama.

Mclaren je znao da iskoristi novonastalu situaciju, te je angažovao Njuija. Bolid sa oznakom MP4-13 ne samo da je bio možda i najlepši u tom trenutku, već je bio konstantno brz, pogotovo u kavalifikacijama. Manje više slična aerodinamička rešenja zadržala su se u narednih desetak godina.

Adrijan Njuiji je sredinom 2000. dobio novi zadatak. Angažovan od strane Red Bula, tada novog tima, dizajner je imao nekoliko teških sezona. Usledila je finansijska kriza te je FIA odlučila da smanji troškove ekipa i uvede novi pravilnik.

2009. godine vraćeni su slik pneumatici, aerodinamika je dobila mnogo jednostavniji oblik, uveden je KERS. Jedan tim je te sezone sve iznenadio, a to je bio Bron GP, dok je Red Bul, sa oznakom RB5 i potpisom Adrijana Njuia, konstatno bio u pobedničkoj poziciji, pogotovo na poslednje tri trke. Sledeće sezone usledila je prva titula ekipe iz Milton Kinsa, a Njuji je bio ponovo tu da postavi standarde uspeha.

Pre tri godine, čuveni dizajner odlucio je da njegova prisnost prilikom dizajniranja u Red Bulu bude limitirana. Odlučio se da ostatak vremena posveti Aston Martinu a u međuvremenu je u Red Bulu unapređen u glavnog tehničkog direktora. Mlađa generacija inženjera i dizajnera angazovana je u timu sa četiri konstruktorske titule. Medju njima su Rob Maršal i Den Felous.

Međutim, kako je pravilnik na polju aerodinamike ponovo promenjen, Adrijan je namirisao uspeh. Mašina sa oznakom RB13 ima mnogo više '' Njuijevskog'' nego prethodnih godina. Iz ovoga se moze zaključiti: "Kada dođu promene, pozovite Njuija.

Da li ce ovo biti njegov četvrti šampionski bolid u evoluciji? Ostaje da vidimo na kraju sezone.

Koautor teksta: Nikola Ognjenović