Meklaren postao narandžast, promenjeno kodno ime


autor: Vladimir Kosjer | datum objave: 23.02.2017.


Meklaren postao narandžast, promenjeno kodno ime

©McLarenF1

Najradikalnija stvar na oko, koja je urađena odmah prilikom dolaska Zeka Brauna, je sklanjanje karoserije stare dve decenije, odnosno sive sa primesama crne i crvene. Vraćanje na stare boje urađeno je u skladu sa tradicionalnim počecima u auto trkama, a kako su naveli, to je bila velika želja fanova.

Raskidanje sa erom Rona Denisa takođe se ogleda i u kodnom imenu šasije, odnosno MCL32. Dosadašnju oznaku MP4, što znači "Marlboro Project 4" uveo je Ron Denis 1981. 

Na autu je primetno ajkulino pero, što je sada već pravilo za ovu sezonu. Meklaren ulazi u treću godinu partnerstva sa Hondom, koja je do sada bila bez većeg uspeha, jer su bez pobede od povratka japanskog proizvođača 2015. godine. 

Može se videti nekoliko zanimljivih rešenja, između kojih i spoj nosa i prednjeg krila, kao i spojnice bočnih stabilizatora na prednjem krilu. Difuzori, za sada, ostaju pod velom tajne, jer su na predstavljanju bili prekriveni crnom kutijom.

 

Pored Alonsa, timske boje braniće Stofel Vandorn, koji je od 2015. godine nastupao u GP2 seriji i član je Meklarenove akademije. On je prošle godine imao jedan nastup kada je zamenio Španca u Bahreinu i završio je deveti.

Copyright: McLarenHonda