Pregled sezone: Lotus-Reno GP


autor: Miladin Sudimac | datum objave: 13.12.2011.


Pregled sezone: Lotus-Reno GP

©

Petrovu i Hajdfeldu najbolji startovi trke su sa pozicije 6, a najbolji rezultat tima na kraju trke bili su podijumi, odnosno po jedno 3. mesto Petrova i Hajdfelda.

Reklo bi se da je ovaj tim najbliži "velikoj četvorci" ali bodovi pokazuju da tim zaostaje za vodećima više nego prethodne godine. Osvojena su 73 boda što je za 92 manje od Mercedes GP-a na četvrtoj poziciji i smo 4 više od Fors Indije na poziciji šest.

U sezoni 2010. Reno je osvojio 165 bodova naspram 73 ove sezone pa to najbolje pokazuje odnos postignutog u prethodnoj odnosno ovogodišnjoj sezoni.

Razloga za takvu situaciju reklo bi se ima na pretek...krenimo redom.

Sezona je obećavala i u zimskoj pauzi desilo se puno "pozitivnih" promena.

Grupa Lotus svoj uticaj u timu želi da još više poveća pa otkupljuje preostalih 25% od Renoa, zadržava vozački sastva Robert Kubica-Vitalij Petrov kao i tehničko osoblje.

Bolid R31 ima frontalni-prednji izduv, na bokovima koji obećava puno zbog obstrujavanja toplih gasova izduva od sredine pa sve do kraja boilida.

Onda stvari počinj da se odvijaju u neželjenom pravcu...

Vozeći egzibicioni reli u Italiji, 6. februara, Robert Kubica za volanom Škode Fabije S2000 doživljava stravičan udes koji ga je mogao koštati života. Povrede su bile ozbiljne, a u pitanje se dovodila i desna ruke odnosno njena amputacija. Posle nekoliko dana zdravstveno stanje Poljaka krenulo je u dobrom smeru ali se nagoveštavalo da je za njega sezona i pre početka završena.

Na zvaničnoj prezentaciji tima Lotus-Reno oborio je rekord po broju rezervnih pilota, čak pet ali posle Kubicinog udesa Nik Hajdfeld koji je ostao bez mesta u Zauberu, dobio je mesto vozača pored Vitalija Petrova.

Tehnički direktor tima Džejms Alison sproveo je radikalan dizajn izduva kako bi uz mapiranje Renoovog motora bolid dobio što veću silu prijanjanja.

Na prvim trkama sistem je uspešno funkcionisao. Petrov se u Melburnu popeo na podijum, prvi u karijeru i prvi za Rusiju, dok je Nik Hajdfeld ponovio isti rezultat završivpi na trećem mestu.

Rivali su u međuvremenu rešili svoje probleme u vezi sa pouzdanošću i brzinom, a tim je u Valensiji zbog zabrane mapiranja motora izgubio jedan od svojih aduta.

Lotus je vršio konstantan pritisak na vozače, bacajući akcenat da se vozači nalaze u "vrhunskom timu" i da se od njih očekuju vrhunski rezultatai. Prvi na udaru bio je Hajdfeld koji je kritikovao tim, pa je na VN Belgije zamenjen sa Brunom Senom. Rasprava se i dalje nastavila, a Sena koji je najavljen kao zamena za dve trke ostao je u kokpitu do završetka sezone. Hajdfeld je ostao bez angažmana, a za štampu je data "prigodna" izjava sa obe strane o prestanku saradnje.

Tim je uvideo da se više ne može takmičiti sa konkurencijom bez promene položaja izduva. Napravljen je prelazak na tradcionalni položaj, što je ujedno značilo i zaostajanje za konkurentima nekoliko meseci u sferi razvoja.

Za to vreme Mercedes je daleko odmakao, što je zančilo da opet treba pronaći krivca. Vozači su naravno idealna meta za takvu situaciju. Bruno Sena je osvojio samo 2 boda, pa je bio prilično dobra meta za svaljivanje dobrog dela krivice. Petrov je takođe napravio nakoliko neiznuđenih grešaka koje su koštale tim 20-ak bodova. Ipak Mercedes je odmakao daleko, a tim je sve više nazadovao. U poslednjim trkama vozači nisu uspevali da uđu u prvih deset na kvalifikacijama kao ni da osvajaju bodove. Nalet Fors Indije i sigurno preuzimanje pozicije 5 u šampionatu spasio je kraj sezone, odnosno Gran pri manje u kalendaru od planiranog broja.

Tim je za sledeću sezonu rešio da krene u nove pohode sa novom postavom. Umesto Sene i Petrova, novi trkački par su Kimi Raikonen i Roman Grožan. Iskisni šampion Raikonen pregovarao je i sa Vilijamsom ali je Lotus bio primamljivija ponuda pa se na kraju odlučio za tim iz Enstona. Grožan je imao priliku da vozi za Reno u sezoni 2009 ali tada nije najbolje iskoristio šansu. Sada se vraća kao šampion GP2 šampionata i podrškom Totala.

Reno je takođe ponosan na svoj novi simulator u Enstonu koji je velika uzdanica tima pored Kimija Raikonena.

Postavlja se i pitanje koji su dometi tima u sledećoj sezoni. Ima dosta stvari koje nagoveštavaju da je tim posle preuzimanja na dobrom putu ali i onih koji za strahovanje od dalje stagnacije.

Dovođenje Raikonenana je pravi potez kao i izgradnja novog vazdušnog tunela ali finasijski problemi koji su kao glasina prošli padokom tokom sezone kao i prestanak podrške Renoa koji je sada samo snabdevač ostavlja mesto za brigu. Situacija po pitanju Kubice još uvek nije potpuno čista, a sve su jače glasine da je potpisao predugovor sa Ferarijem za sezonu 2013. Grožanov angažman uz Total trebao bi da donekle ostavi povlašćen položaj kod Renoa ali je pitanje interesa francuskog proizvođača presudno. Uz Red Bul kao premijum partnera u svoje okrilje Reno je primio i Vilijams sa kojim je tim imao izvanredne uspeh krajem prošlog veka, tu je i Kejtrem, a šuška se da bi i HRT mogo da pređe u ovaj tabor, tako da za posebne povlastice neće biti mesta.