Reno promenio dobavljača goriva


autor: Vladimir Kosjer | datum objave: 25.01.2017.


Reno promenio dobavljača goriva

©RenaultF1

Danas je zvanično potvrđeno da će fabrička ekipa Reno preći na goriva i motorna ulja Kastrol, čime je okončana saradnja između Totala i Renoa koja u raznim oblicima traje od 1977. godine. Poslednji put su Reno i Kastrol sarađivali 1997. godine, kada je Vilijams uzeo konstruktorsku i vozačku titulu sa Žakom Vilnevom.

"Sa novim aerodinamičkim pravilima u 2017. godini, osetljivost snage biće još značajnija. Zbog toga će goriva i maziva praviti još veću razliku u ukupnim performansama bolida, čak i više nego prethodnih sezona od kada su predstavljena nova pravila za pogonske jedinice u 2014. Timovi u Britiš Petroleumu i Kastrolu su veoma uzbuđeni zbog izazova koje im nudi Formula 1 i uvereni smo da će nam pomoći da dostignemo ambicije koje imamo za naš novi bolid u 2017. i nakon toga", izjavio je Siril Abitbol, šef ekipe Reno.

Red Bul je takođe raskinuo saradnju sa Totalom i od ove sezone će koristiti proizvode Eso i Mobil 1 američkog giganta Ekson Mobila, jedne od najvećih naftnih kompanija na svetu. Do sada su Eso i Mobil 1 snabdevali Meklaren, a uskoro se očekuje da ekipa iz Vokinga takođe ozvaniči početak saradnje i prelazak na Kastrolove proizvode.

Koautor vesti: Marko Despotović