Ričardo i Vern novi vozači Toro Rosa


autor: Miladin Sudimac | datum objave: 13.12.2011.


Ričardo i Vern novi vozači Toro Rosa

©

Biće to prvi put od 2006. godine da tim počinje sezonu sa dva nova vozača.

STR je završio sezonu na poziciji 8 (41 bod)- 26 Algersuarija i 15 bodova Buemija. Po proceni čelnika tima to nije bilo dovoljno da se zadrži mesto vozača za narednu sezonu.

"Zadovoljan sam što smo bili u mogućnosti da donesemo odluku o našim vozačima ranije tako da možemo da svu svoju pažnju usresredimo na sledeću sezonu. Tokom prošle godine Danijel i Žan-Erik dokazali su koliko vrede i ja očekujem da značajno doprinesu performansama tima sladeće godine. Danijel je u prednosti jer je već vozio nekolki Velikih nagrada, dok je Žan-Erik dokazao da se brzo može adaptirati zahtevima Formula 1 bolida", rekao je šef tima, Franc Tost.

Tost se zahvalio Buemiju i Algersuariju na saradnji uz napomenu da su i oni došli na sličan način u tim, te da je u prirodi tima da promeni vozačku postavu posle određenog vremena i pruži šansu maldim vozačima.

"Ovo je zaista veliki događaj za mene i nešto što sam želeo još dok sam vozio za Toro Roso petkom na slobodnim treninzima. Iskreno, još uvek skačem od sreće i uzbuđenja. U drugom delu sezone 2011. naučio sam dosta od ljudi sa kojima sam radio (HRT), vozio sam 11 trka i želim da im zahvalim za priliku koju su mi pružili", rekao je 22-godišnji Ričardo.

"Pre svega želim da se zahvalim Red Bulu za svu pruženu podršku i verovanje da sam spreman za najveći izazov, trkanje u Formuli 1. Božić je došao ranije za mene ove godine. Vozio sam nekoliko puta za njih, imao sam testove sa Red Bulom u Abu Dabiju i definitivno se osećam spremnim da napravim korak iako znam da postoji velika razlika između testiranja i trkanja. Uživao sam u radu sa momcima iz Toro Rosa ove godine i ne mogu da isčekam da budem deo tima. Sa nestrpljenjem očekujem grid u Melburnu sledećeg marta", rekao je Vern.