Pastor Maldonado očekuje povratak na grid od sezone 2017.


autor: Vladimir Kosjer | datum objave: 13.12.2016.


Pastor Maldonado očekuje povratak na grid od sezone 2017.

©LotusF1Team

Omiljeni vozač svih navijača koji vole incidente i udese, izgubio je mesto ranije ove godine, te je napravio pauzu u F1. "Krivci" za to sede u upravi Renoa, koji su odlučili da ga zamene sa Kevinom Magnusenom, svega par nedelja pre početka ovogodišnje sezone. 

Iako je izgubio sponzorisanje od strane venecuelanske naftne kompanije PDVSA, koja je činila Maldonada atraktivnom opcijom za finansijski ugrožene timove, on dodaje kako je na dobrom putu da osvoji jedno od četiri slobodna mesta koja su još uvek dostupna za narednu sezonu.


Copyright: Formula1.com

Maldonado je izjavu dao za južnoamerički internet sajt F1Latam.com na dobrotvornom događaju koji je organizovao još jedan F1 vozač, Huan Pablo Montoja.

"U pregovorima sam sa nekim timovima i krajnje sam optimističan. Nažalost, okolnosti su me izvele van F1 na početku sezone, a znate da povratak na velika vrata nikad nije lak. Radimo naporno i nadam se da ću imati dobre vesti u nedeljama koje predstoje", rekao je.

Pastor je takođe govorio o emocijama i teškom periodu kada je ostao bez sedišta.

"Na početku mi je bilo teško da prihvatim kako nisam deo Formule 1, ali nakon par Renoovih nastupa (koji su bili loši), osećao sam se malo bolje", iskreno je izjavio Pastor, koji nije imao ni malo simpatija ka bivšem timu i njihovoj teškoj situaciji.

"Ove godine, proveo sam dosta vremena sa mojoj porodicom. To mi je bilo potrebno, uživao sam sa ćerkom, gledao je kako odrasta, vodio je u školu. Takve stvari vas razvijaju kao osobu, atletu i jednu celinu."

Iako je jedno od četiri slobodna sedišta u Mercedesovoj garaži, Pastor oštro navodi kako je njegova najbolja šansa u timovima poput Zaubera i Manora.

"Razgovaram sa timovima pri sredini grida i nadam se da ću startovati u Australiji. Ne isključujem ni trkanje u drugim kategorijama, ali moj prioritet je F1."

Iako nije imao trkački angažman, Maldonado je dosta vremena proveo sa Pirelijem, testirajući novu generaciju pneumatika za narednu sezonu.


Copyright: Pirelli

Kvalitet koji ovaj vozač poseduje ne može da se ospori zbog činjenice da je sa Vilijamsom bio pobednik VN Španije davne 2012. godine. Međutim, ono što bi mnogi pozdravili, jeste njegov povratak zbog nekih opasnih ali i krajnje komičnih udesa, čiji je veoma efikasan kreator.