HRT razjasnio pitanja oko novog bolida


autor: Miladin Sudimac | datum objave: 12.12.2011.


HRT razjasnio pitanja oko novog bolida

©

Od pre nekoliko dana počele su da kruže glasine da će Kejtrem Tehnolodži iz Kelna projektovati bolid HRT-a za sledeću sezonu, ali španski tim je ove navode demantovao i dao izjavu da će na novom bolidu raditi njihov dizjan centar u Minhenu.

"Posle nedavno objavljenih informacija u medijima, HRT F1 Tim ima obavezu da demantuje da će Kejtrem Tehnolodži-kompanija u vlasništvu Kejtrema F1 biti zadužen za razvoj monokoka F112. Nasuprot onom što je objavljeno, razvoj bolida kojim će se HRT F1 Tim takmičiti naredne sezone obaviće naš tehnički tim u Minhenu."

Tim je 2010. godine koristio Dalarinu šasiju, a 2011. austrijska kompanija Karbo Tek doradila je šasiju i prilagodila je pravilima za prošlu sezonu. Iako su dorade bile minorne tim je testirao sa starim bolidom na zimskim testovima. Međutim, ove godine planiraju učešće od prvog testa. Takođe, moguće je da ista kompanija bude zadužena za ovogodošnje dorade, a da bi se zadovoljila nova pravila opet je moguća evolucija bolida. Glavne promene odnose se na niži nos i izduvni sistem koji je sada pravilima pozicioniran na gornjem delu bokova bolida.

"Uprkos kratkom vremenskom roku i promeni pravila za 2012 koji podrazumevaju kraš test i homolgacijsku proceduru kompletiranu pre testova, tim je uveren da će novi bolid biti spreman za predsezonske testove u februaru", rečeno je u izjavi tima.