Reno bez bodova


autor: Vladimir Kosjer | datum objave: 27.11.2016.


Reno bez bodova

©RenaultSportF1

Džolion je imao odličan start sa 15. pozicije i u prvom krugu je stigao do 11. Medjutim, kasnije u trci borio se sa degradacijom guma. Dobio je i kaznu od pet sekundi posle kontakta sa Karlosom Sajncom. Trku je završio na 17. mestu.

"Imao sam dobar start. Bio sa na jedanaestoj poziciji i malo sam se borio sa Vilijamsom, ali nažalost degradacija guma je bila neverovatna za nas. Ukupni tempo je bio dobar, ali gume su pravile problem, što je značilo da moram da odradim tri stajanja. Pokušavao sam da se borim sa svima kroz trku, ali nisam imao dobru poziciji i to je bilo jako teško. Pokušao sam da obiđem Karlosa kada je ostavio mesta, ali je zakočio malo ranije i nisam mogao da usporim. Prava šteta", izjavio je Palmer.

On je ove sezone svom timu doneo jedan bod. 

Kevinova poslednja trka za tim nije se lepo završila, jer je u osmoj krivini tokom prvog kruga imao kontakt. Otišao je do pit stopa na zamenu prednjeg krila, ali se nedugo zatim povukao iz trke zbog ranijih oštećenja. Kevin Magnusen je startovao sa 18. pozicije, ali se na kraju petog kruga povukao sa trke.

"Imao sam loš start, a onda je usledio kontakt sa Sajncom u osmoj krivini kada sam imao kontakt sa još jednim bolidom - Manorom ili Zauberom i moja suspenzija je bila oštećena. Pokušali smo da nastavimo, ali bilo je jasno da je nešto slomljeno. Ovo nije način na koji sam želeo da završim sezonu. Mislim da je ovo bila odlična sezone sa dobrim ljudima. Rezultati nisu bili baš najbolji, ali sam naučio mnogo, proveo sam dosta dobrog vremena sa timom i upoznao sam mnogo dobrih ljudi. Želim Renou sve najbolje u budućnosti i siguran sam da ćemo se još vidjati", rekao je Kevin.

Kevin Magnusen od sledeće sezone voziće za Has. U Renou ove sezone osvojio je ukupno 7 bodova.

Fred Vaser, šef Renoa, ukratko se osvrnuo na celu sezonu.

"Ovo nije bio način na koji smo želeli da završimo sezonu. Kevinu je prekinuta trka zbog oštećenja, Džolion je imao dobar start ali se to nije pretvorilo u dobar kraj. Današnji rezultat ne treba da umanji napredak u poslednjih godinu dana, bicemo u boljoj poziciji i borićemo se za više bodova sledeće sezone. Hvala Kevinu za poslednju trku sa nama. On je popularan vozač i želimo mu sve najbolje u budućnosti. Čestitamo ovogodišnjim šampionima, Niku Rozbergu i Mercedesu. Oni su nam pokazali kako se šampionat može osvojiti sa finim ekranom tokom cele sezone. Nadamo se da cemo im davati veći izazov u narednim sezonama", izjavio je Vaser.

Tim Renoa završio je na devetom mestu u šampionatu konstruktora sa osam bodova, dok je Džolion bio osamnaesti, a Kevin šesnaesti u šampionatu vozača.

Koautor: Bojana Tomašević