Polovičan rezultat za Meklaren u Abu Dabiju


autor: Miladin Sudimac | datum objave: 27.11.2016.


Polovičan rezultat za Meklaren u Abu Dabiju

©McLarenF1

Dženson Baton je poslednju F1 trku završio prerano zbog kvara na vešanju prednjeg levog točka. Njegova trka trajala je samo 12 krugova.

Imap sam kvar na prednjem levom točku, prilično neobičan. Nisam imao sreće ali sada nije bitno. Treba gledati na pozitivne stvari, odustajanje ne menja moja osećanja u vezi ičega, naročito na kraju moje karijere. Ispunjen sam sa do sada postignutim", rekao je Baton.

Baton je sezonu završio na poziciji 15 u poretku vozača sa 21 bodom.

Alonso je kroz cilj prošao deseti, osvojio bod zadržavši tako deseto mesto u poretku vozača sa 54 boda, ispred Felipea Mase koji ima 53. 

"Trka je bila zabavna, ali i prilično teška. Nisam mogao mnogo toga da učinim protiv Vilijamsa i Fors Indije, ali sam se borio do poslednjeg kruga i prišao prilično blizu. Zadovoljan sam sa bodom osvojenim danas, kao i sa osiguranom pozicijom u poretku vozača i konstruktora."

"Generalno, sezona je bila pozitivna, pokazali smo veliki napredak u odnosu na sezonu 2015-e, ali mi želimo osvajanje šampionata, a do toga nam predstoji još rada, pre nego što to ostvarimo. Ipak, pred nama je duga zima, potrudićemo se da u Australiju dođemo sa konkurentnijim paketom. Šteta što je Džensonova završna trka prerano prekinuta, ali on će biti tu i sledeće godine u novoj ulozi. Konačno, srećan sami zbog Nika Rozberga. Imao je fantastičnu sezonu i zaslužio je da bude šampion. Uvek je verovao u svoje mogućnosti, iskoristio je perfektno svoje prednosti. Obojica i on i Luis odradili su dobar posao, ali bilo je vreme da Niko osvoji šampionat, pošto je Luis već osvojio tri.", rekao je Alonso.