Rozberg šampion !!!


autor: Vladimir Kosjer | datum objave: 26.11.2016.


Rozberg šampion !!!

©MercedesAMGF1

Niko Rozberg se nakon današnje trke i osvojene titule, tačno 34 godine nakon svog oca, pridružio grupi od 17 ljudi, koji su po jednom osvojili naslov najboljeg vozača na svetu.

Trka je opravdala epitet koji joj je nametnut, a to je da se na njoj odlučuje šampion za ovu sezonu najbržeg karavana na svetu. Iako nije bilo direktnog duela Mercedesovih vozača, trka je obilovala uzbuđenjima i emocijama, naročito u poslednjih 15 krugova.

Trka je počela čisto, bez većih incidenata, osim jednog u prvoj krivini, kada je Maks Ferstapen otisao presiroko i udario u Nika Hulkenberga, koji je išao spolja ali je zauzimao višu poziciju. Srećom po vozača Fors Indie, incident je prošao bez oštećenja, dok se Ferstapen okrenuo i nastavio trku iz druge polovine karavana.

Već u sedmom krugu, Vilijams je ostao bez jednog vozača, kada je Botas morao da se povuče usled problema sa zadnjim amortizerom. Ovo je veliki udarac za britanski tim, pošto su izgubili četvrtu poziciju u konstruktorskom šampionatu od Fors Indije.


Copyright: Formula1.com

Hamilton i Rozberg su od početka trke vozili sigurno bez previše rizika. Kao trenutno bolje plasirani vozač na trci, Hamilton je prvi dobio priliku da zameni brzo trošeće ultra meke pneumatike i to je uradio već u sedmom krugu. Stavio je meku komponentu, što bi trebalo da ga odveze narednih dvadesetak krugova. U istom krugu je akciju ponovio Kimi, dok su Rozberg i Fetel ušli u sledećem krugu.

Ovde se desio prvi peh za Rozberga uz nagoveštaj drugačijeg ishoda trke, kada je u boksu morao da se zadrži skoro 5 sekundi. Kako je Fetel upravo prolazio kroz pit lejn, mehaničari nisu smeli da rizikuju kaznu za rizično puštanje Rozberga te je on sačekao da Fetel uđe u svoj boks. Ovo zadržavanje je omogućilo Maksu da se nađe ispred Nemca, koji je promenio strategiju na jedno zaustavljanje.

Od tog trenutka se videla dosta opreznija vožnja od Nika Rozberga, najviše zahvaljujući Maksovoj reputaciji i ishodima njegovih ranijih bitki, koje često nisu prošle bez incidenta.

Na veliku žalost svih fanova, Dženson Baton je u krugu 13 ima veliki kvar sa vešanjem prednjeg desnog pneumatika. Britanac je ubrzo parkirao svoj bolid van staze i nije uspeo da završi svoju poslednju, ukupno 305. trku. Nakon izlaska iz bolida dobio je velike ovacije od fanova i uputio se ka boksu.

Njega je pratio Danil Kvjat, koji je samo tri kruga kasnije trku napustio usled mehaničkog problema. Druga runda odlazaka u boks je počela u krugu 24, kada je Rikardo "undercut-om" pokušao da obiđe Kimija kroz boks, što mu je uspelo nakon što je Finac otišao po novi set pneumatika dva kruga kasnije. Hamilton i Rozberg su na finalni servis otišli u krugovima 28 i 29.

Posle toga, poredak se skoro vratio na početno stanje posto je Rozberg uspeo bez incidenta da obiđe Ferstapena, koji je nakon toga otišao u boks. Hamiltona i Rozberga pratili su Ferstapen, Rikardo i Raikonen, dok je na čelu kolone bio Fetel, koji je produžio drugi stint na mekim gumama. Kako se tempo nije previše pogotšavao, Nemac je odlučio da promeni strategiju i izvuče sve što može iz trenutne komponente.

Hamilton je vidno počeo da usporava tempo, jer nije brzo stizao Fetela na veoma starim gumama, dok je Rozberg uspeo da otkine prednost od 6 sekundi koju je Hamilton imao. Kako se kasnije na radiu ispostavilo, Hamilton nije imao mehaničkih problema i to je radio sa namerom, kako bi Rozberg više vremena provodio u turbulentnom i prljavom vazduhu, ne bi li mu se Ferstapen ponovo primakao.

U krugu 38, Fetel je otišao poslednji put u boks i stavio je super meke gume, što je naglasilo veoma agresivnu strategiju u odnosu na ostale, koji su imali kako sporije tako i desetak krugova starije gume. Od tada Fetel je nizao najbrže krugove i ubrzo počeo da stiže petorku ispred sebe.

u krugu 42 videli smo kontakt Sainca i Palmera, vozač Renoa je kasno kočio i udario je Sainca u stražnji deo. To je prouzrokovalo kvar na menjaču kod Toro Rosa i došlo je do napuštanja trke. Palmer je za postupak kažnjen sa 5 sekundi.

Nakon vraćanja u trku, Fetelu je prvi na udaru bio timski kolega, koji je bez pozicije ostao bez veće borbe. Samo dva kruga kasnije, u 46. krugu, Fetel je sustigao i Rikarda i krug i po kasnije obišao i bivšeg timskog kolegu.

Odmah je počelo sustizanje vodeće trojke i 5 krugova pre kraja videli smo prva četiri vozača odvojena sa manje od 3 sekunde, gde su Rozberg i Fetel imali pomoć DRS-a zbog zaostatka za vozačem ispred sebe koji je bio manji od 1 sekunde. Tada se Niko prvi put javio svom timu kako ga Hamilton namerno usporava i drži u prljavom vazduhu.

Ove je tim prepoznao, kada se Hamiltonu više puta obraćao i Pedi Lov, što je Britanac odlučio da ignoriše. Par krugova pre kraja, Fetel je maestralno obišao Ferstapena i nekoliko puta zapretio Rozbergu, ali ipak nije uspeo do većeg stepenika.

Epilog uzbudljive trke, podijum su osvojili Hamilton, Rozberg i Fetel, dok su ih pratili Ferstapen, Rikardo i Kimi. Titula je zasluženo otišla u ruke Nika Rozberga, kome je ovo prvi naslov svetskog šampiona.

Poslednja, ali ne manje važna vest je ta da nas nakon ove trke napuštaju dva najiskusnija vozača F1 trenutno, a to su Dženson Baton i Felipe Masa. Baton je iza sebe ostavio 305 startova i jednu titulu iz 2009. sa Brog GP timom, dok je Masi ovo 250. trka. Brazilac je od strane fanova proglašen za šampiona bez titule, koju je držao 15-ak sekundi u sezoni 2008. sa timom Ferarija.


Copyright: MercedesAMGF1

Rezultati Velike nagrade Abu Dabija:
1 Hamilton Mercedes 1:38.04.013
2 Rozberg Mercedes 0.4
3 Fetel Ferari 0.8
4 Ferštapen Red Bul 1.6
5 Rikardo Red Bul 5.3
6 Raikonen Ferari 18.8
7 Hilkenberg Fors Indija 50.1
8 Perez Fors Indija 58.7
9 Masa Vilijams 59.4
10 Alonso Meklaren 59.8
11 Grožan Has 76.7
12 Gutijerez Has 95.1
13 Okon Manor 1 krug
14 Verlajn Manor 1 krug
15 Erikson Zauber 1 krug
16 Nasr Zauber 1 krug
17 Palmer Zauber 1 krug

Trku nisu završili:
18 Sajnc Toro Roso menjač
19 Kvjat Toro Roso mehanički problemi
20 Baton Meklaren ogibljenje
21 Botas Vilijams zadnji amortizer
22 Magnusen Reno udes-oštećenje