Kubicini odnosi sa Lotusom sve hladniji


autor: Miladin Sudimac | datum objave: 11.12.2011.


Kubicini odnosi sa Lotusom sve hladniji

©

Tim iz Enstona nedavno je u svoje redove doveo bivšeg šampiona Kimija Raikonena, a nedugo posle toga potvrdio Romana Grožana kao dugog vozača. Pored neoporavljenog Kubice, koji još nije u konkurenciji za poziciju vozača, mesta u Renou izgubili su Petrov i Sena.

Sve glasnije se priča da 27-ogodišnij Poljak nema nameru da se zadržava u Lotusu, već da će od sezone 2013 voziti u Ferariju sa kojim je već potpisao predugovor.

Šef tima, Erik Bulije, izjavio je za Bi-Bi-Si da za Kubicu nema mesta u timu i da neće moći da računa na testove i pomoć u oporavku ako je već u pregovorima sa drugim timom (Ferari).

Vozačka postava za sledeću sezonu je kompletirana, a Bulije želi sastanak sa Kubicom i njegovim menadžmentom kako bi se upoznao sa njegovim planovima i opcijama za njegov povratak.

Očigledna je namera menadžmenta Lotus-Renoa da se odnosi sa poljskim vozačem "reše" na bilo koji način kako bi se ugovorne obaveze smanjile, a pažnja usresredila na Raikonena i Grožana koji je svojim ugovorom sa timom zadržao Total u sponzorskom pulu, što će puno znčiti Lotusu u sferi finansija.