Poslednja vest: Zek Braun preuzima kormilo Meklarena


autor: Vladimir Kosjer | datum objave: 20.11.2016.


Poslednja vest: Zek Braun preuzima kormilo Meklarena

©

Kako tvrdi Sky News, Zek Braun postaće šef tima iz Vokinga. Ova vest trebalo bi da postane zvanična i potvrđena do kraja nedelje.

Precizna pozicija i zaduženja koja će Braun imati u Meklarenu još uvek nisu do kraja poznata. Sudeći po rečima zvaničnika iz Vokinga da je u toku potraga za šefom F1 tima nakon uklanjanja Rona Denisa, Braun bi trebalo da dođe upravo na to mesto.

Zek Braun je američki biznismen i bivši profesionalni vozač sa trenutnim prebivalištem u Londonu. On je osnivač i šef JMI grupe (Just Marketing International), najveće svetske marketing agencije specijalizovane za auto moto sportove. JMI je kupljena 2013. godine od strane CSM marketing grupe, čiji je bio predsednik do pre dva meseca. Od tada je Braun slobodni agent.

Što se tiče trkačkog života, Braun je karijeru počeo u kartingu 1986. i za 5 sezona pobedio je na 22 trke. Takmičio se još u evropskoj Formula Ford 1600 seriji, Beneluks open Lotus seriji, severnoameričkoj Tojota Atlantik seriji, britanskom Formula 3 šampionatu, nemačkom Formula 3 šampionatu i drugi.


Copyright: SkySports.com

Podsetićemo se, Meklaren i dalje spada u jedan od najjačih timova u Formuli 1, iako su u ovom veku osvojili svega jedan šampionat, dok su bez pobede od 2012. godine.