Markus Erikson ostaje u Zauberu


autor: Vladimir Kosjer | datum objave: 20.11.2016.


Markus Erikson ostaje u Zauberu

©SauberF1Team

Šveđaninu koji ima 26 godina, to će biti ukupno četvrta sezona u F1. U najbrži karavan na svetu ušao je 2014. godine sa timom Katerham, gde mu je timski kolega bio Kamiu Kobajaši. Od sezone 2015. on vozi za Zauber tim u kom će ostati i naredne sezone.

"Sjajna je vest da ostajem u Zauber F1 timu još jednu godinu. Sa njima sam proveo već dve sezone i osećam se kao kod kuće. Veliko hvala svima u timu na poverenju koje mi je pruženo. Sa lične tačke gledišta, dosta sam napredovao kao vozač otkad sam ovde. Imali smo uspona i padova, ali držimo se zajedno i radimo kao tim."

"Otkad je tim promenio vlasnika, bilo je dosta pozitivnih promena i biće uzbudljivo ući u novu eru. Dosta stručnjaka iz moto sporta postaje deo Zaubera, što je dobar pokazatelj za svetlu budućnost. Moji ciljevi za narednu sezonu su popravljanje performansi i dalji rad sa timom. Jedva čekam borbu za sredinu polja i ciljamo na postizanje bodova na svakoj trci.", dodao je Erikson.

Nova šefica tima, Moniša Kaltenborn, zadovoljna je što će Markus biti u njihovoj postavi za narednu sezonu. Oduševljena je njegovom predanošću kako bi napredovao i postigao što bolji rezultat za tim.

"Prošao je kroz neka teška vremena sa nama, ali smo uspeli dobro da se izvučemo. U poslednje dve godine, napravio je nekoliko krupnih koraka unapred, dokazujući svoj talenat i veštine kako na stazi tako i van nje, naročito kada uslovi nisu najbolji. On ne samo da je dobar vozač, nego je i važan timski igrač koji razume kako je to biti deo veće grupe i zna da motiviše sve sa svojim pozitivnim stavom. Formula 1 ulazi u novu eru i smatramo da Markus može da nas učini kompetentnijim", izjavila je šefica.