Arivabene: "Šteta za Kimija, dobar povratak za Seba"


autor: Vladimir Kosjer | datum objave: 15.11.2016.


Arivabene: "Šteta za Kimija, dobar povratak za Seba"

©FerrariF1

Velika očekivanja tima nakon kvalifikacija, naročito oko Kimija, nisu se ostvarila i epilog za Ferari je samo peto mesto koje je osvojio Sebastian Fetel, dok je Kimi izleteo sa staze. Arivabene je dodao da nema kajanja i da idu dalje.

"Kimijev incident je velika šteta, dok se Seb odlično vratio u trku nakon izletanja. Od sada treba da se fokusiramo na Abu Dabi. To je poslednja trka u sezoni ali ne odustajemo do kraja."

Arivabene se osvrnuo i na nedavnu trku u Meksiku i na odnos sa četvorostrukim svetskim šampionom. Ponovio je kako nema nikakvih problema sa Nemcem, uprkos raznim spekulacijama.

"Sebastian je veoma emotivan, nekad se više ponaša kao Latino nego Nemac. Mislim da me Kristijan (Horner) razume. On je veoma strastven i predan, naročito kada vozi i kada je borba na stazi. Zbog toga njegove reakcije nisu odraz frustracija i to treba da svi znaju."

"Ponekad nije srećan, isto kao i svi ostali u timu, kada nam se ne ispune očekivanja, ali on nije momak koji odustaje. On je od onih koji će vraški da guraju do kraja."

"Taj njegov adrenalin nekad skoči u nebo i ponekad kaže nešto što ne treba i tu na scenu stupam ja, kao u Meksiku. Ja ga pozovem i skrenem pažnju da se fokusira na ono što radi i u čemu je najbolji", izjavio je Arivabene.


Copyright: FerrariF1