Fetel: "Imao sam sreće da prođem bez incidenta"


autor: Vladimir Kosjer | datum objave: 15.11.2016.


Fetel: "Imao sam sreće da prođem bez incidenta"

©FerrariF1

Nakon starta iz gornjeg dela karavana, Fetel je u krugu 11 i poslednjoj krivini izleteo sa staze i okrenuo se, da bi nakon toga trku nastavio sa nezavidne 18. pozicije. Međutim, uspeo je da se povrati do kraja i dođe do solidnog broja bodova.

"Očigledno je da trka nije prošla idealno. U prvom delu sam se okrenuo i izleteo, ali nisam bio jedini. Ipak, dobro sam prošao do kraja, bilo je teško ali oporavili smo se. Mučio sam se da prođem Sainca (za petu poziciju), ne znam zašto mi je bilo potrebno toliko krugova."

Fetel je dodao kako je bilo teško povratiti dobar tempo nakon izletanja i da je na kraju bilo ipak kasno. Seb se takođe osvrnuo i na duel sa Ferstapenom. Maks je u krivini Junkao kasno kočio i ušao sa unutrašnje strane, što je izazvalo u krivinu ide preširoko i nateralo Fetela da izađe sa staze zbog nedostatka prostora.

"Bili smo jedan do drugog i video me je. Moj prednji stabilizator je bio ispred njega, ali je on išao jako brzo i ušao u krivinu prvi. Njemu to nije bilo teško, ali mislim da nije ni 100% korektno. Međutim, nemam žalbi na današnju trku", izjavio je Fetel.