Sajnc uzeo bodove za Toro Roso u Brazilu


autor: Miladin Sudimac | datum objave: 13.11.2016.


Sajnc uzeo bodove za Toro Roso u Brazilu

©ToroRossoF1

Karlos Sajnc doneo nove bodove za Toro Roso. Odličnom taktikom tima i dobrom vožnjom Sajnc je poravnao rezultat iz prethodnog dela sezone zauzevši još jedno šesto mesto. U jednom delu trke nalazio se i na poziciji četiri, ali je ipak posustao pred napadima rivala u znatno moćnijim bolidima. Sajnc je presrećan ostvarenim rezultatom.

"Srećan sam sa pozicijom 6. Pozicija 4 je možda bila moguća, ali uz 5 dodatnih krugova nije bilo moguće, jer su se gume za ekstremno mokru stazu izlizale kao da su gume za srednje mokru stazu ili za suvo. Ipak, ostali smo u borbi i došli do cilja bez greške."

"Ne mogu biti srećniji. Bili smo 2,5 sekundi sporiji od vodećih timova po suvom, na mokroj stazi smo bili skoro izjednačeni, što pokazuje da je naš bolid prilično dobar i da smo odradioli odličan posao plasmanom na šesto mesto."

"Ne mogu da budem srećniji, doneti novih 8 bodova za Toro Roso u delu sezone kada ih niko ne očekuje je neverovatno", rekao je Sajnc.

Danil Kvjat nije imao toliko uspeha kao njegov klupski kolega. Nakon kontakta sa Palmerom u jednom od prekida, pri kome je vozač Renoa odustao, zadobio je oštećenje leve strane bolida i poda, pa u nastavku trke nije imao tempo da se nadmeće sa rivalima. Trku je završio na poziciji 13.