Alonso: "Sledeći put ću udariti Fetela"


autor: Miladin Sudimac | datum objave: 13.11.2016.


Alonso: "Sledeći put ću udariti Fetela"

©McLarenF1

Alonso je startovao sa desete pozicije, a na istoj je završio trku, donevši tako bod Meklarenu. Okretanje nakon restarta koštalo ga je boljeg plasmana, ali je duel sa Fetelom svakako obeležio trku. U borbi za u tom trenutku sedmo mesto, Fetel je napao Alonsa u krivini 10. Španac je pokušao odbranu sa spoljašnje strane, ali mu vozač Ferarija nije ostavio prostora, pa je morao van staze. Uspeo je da iskontroliše bolid i vrati se iza rivala iz Ferarija.

"Izleteo sam u pesak i prošao bez oštećenja. Ali da je na tom mestu bio zid, ili bi udario u zid ili u njega, što ću najverovatnije uraditi sledeći put. Udariću u njega i on će izgubiti više bodova nego ja. Dolazi dan kada će neko morati da ga udari da bi shvatio da je staza za sve nas", rekao je Alonso.

Baton tokom čitave trke nije imao tempo. nakon starta sa pozicije 17, završio je na poziciji 16. Eksperimentisao je sa gumama za srednje mokru stazu ali je nakon toga otišao i na dodatni servis, vrataivši pneumatike za potpuno mokru stazu. Bez tempa tokom čitave trke, završio je kao poslednji, uspevši makar da bolid u teškim uslovima doveze do cilja.