Dvostruka pobeda za Mercedes u Brazilu


autor: Miladin Sudimac | datum objave: 12.11.2016.


Dvostruka pobeda za Mercedes u Brazilu

©MercedesAMGF1

Hamilton je uz Berna Majlandera, vozača vozila sigurnosti vodio tokom čitave trke, od starta do cilja. Uprkos teškim uslovima za vožnju Hamilton je odvozio trku sigurno, kontrolišući tempo i distancu između njega i rivala.

Vozio sam upušteno, vodeći tokom cele trke. Kada su kišni uslovi, obično je dobar dan za mene. Uslovi su bili nepovoljni, akvaplning je bio prilika i opasnost za sve nas. Ovo je jedna od od najlakših pobeda za mene. Obično je trka po kiši na Interlagosu teška ali je ova za mene bila prilično laka. Nisam imao nijedan kritičan moment, proklizavanje ili kritičan trenutak na stazi", rekao je Hamilton.

Ovo je Hamiltonu prva pobeda na Interlagosu iz desetog pokušaja. Britanac je tako postao vozač sa koji ima pobede na 24 različite staze.

Takođe, ovo je 44. Velika nagrada Brazila, odnosno broj koji nosi Luis Hamilton.

Rozberg je imao prilično više posla, pogotovo ako uzmemo u obzir da ga je pritiskao Ferštapen, a potom i pretekao. Ipak, nakon restarta Ferštapen je otišao na zamenu guma, pa je Rozberg mogao da odahne i mirno privede trku kraju na drugoj poziciji.

"Nije sve pošlo onbako kako sam planirao, pobeda nije bila dostižna, Luis je odradio bolji posao. Ali uslovi su bili prilično teški, tako da mogu živeti sa tim."

Nemac je u jednom momentu izgubio kontrolu nad bolidom, ali je ipak uspeo da povrati kontrolu i ostane na drugoj poziciji.

"Sve je ispalo dobro, ostao sam na stazi", dodao je Rozberg.

Razlika između vodećeg Rozberga i Hamiltona je 12 bodova. Nemcu ćeza šampionsku titulu u Abu Dabiju biti dovoljan završetak na podijumu bez obzira da li će Hamilton pobediti ili ne.