Esteban Okon se pridružuje Fors Indiji


autor: Vladimir Kosjer | datum objave: 09.11.2016.


Esteban Okon se pridružuje Fors Indiji

©ManorF1

Ova vest stiže samo par dana nakon što je Manorov šef objavio kako je zadovoljan nastupima mladog Francuza, iako je za Manor odvezao svega sedam trka. Esteban Okon zamenio je Ria Harijanta na VN Belgije ove godine. 

Okon je Mercedesov junior vozač i ranije je bio povezivan sa mestom u Renou. Međutim, pošto je Niko Hulkenberg prešao da vozi za francuskog proizvođača, mesto u Fors Indiji je ostalo upražnjeno i to je iskoristio Okon, prenosi ESPN.

Iz budućeg tima navode da je okon vredno pojačanje i predstavlja mogućnost da se napreduje na gridu i u generalnom plasmanu timova. Okon je osvojio evropsku Formulu 3 2014. godine i GP3 seriju 2015. i vec je testirao za Fors Indiu u Austriji prosle godine.

"Veoma sam uzbuđen što se pridružujem timu Sahara Fors Indija", rekao je. "Veoma dobro sam upoznat sa timom jer sam prošle godine bio test vozač i jedva čekam da ponovo radim sa svima u Silverstonu. I dalje sam relativno nov u Formuli, pola sezone u Manoru mi je dalo neka vredna iskustva i spreman sam da iskoristim priliku koja mi je pružena."

"U nekoliko narednih meseci biću veoma zauzet jer se naporno spremam za sve izazove koji su preda mnom. To znači da dosta vremena provodim u fabrici, na simulatoru i izgrađujući dobar odnos sa inženjerima i ostalima u timu."

"Ovo je nešto što sam želeo celog života, nameravam da zgrabim priliku sa obe ruke i opravdam poverenje koje mi je tim pružio. Zahvaljujem se svima u Manoru i naročito Mercedes-Benzu na njihovoj podršci i veri u mene. Jedva čekam 2017. i moju celu sezonu u Formuli 1", izjavio je Okon.