Ros Bron negirao preuzimanje kormila F1 na kraju sezone


autor: Vladimir Kosjer | datum objave: 02.11.2016.


Ros Bron negirao preuzimanje kormila F1 na kraju sezone

©FerrariF1

Podsetimo se, magazin Auto bild je početkom nedelje preneo kako je Bron prihvatio ponudu da zameni Bernija Eklstona na mestu izvršnog direktora F1 (CEO), dok su drugi portali prenosili kako će se pozicija podeliti i Bron će preuzeti sportski i tehnički deo.

Međutim, Liberti Medija, novi vlasnici najbržeg karavana, upravljanje u potpunosti preuzimaju tek sledeće godine. Na to Bron dodaje kako još uvek nije počeo proces donošenja odluke ko će voditi sport u budućnosti.

"Liberti još uvek nije preuzeo posao u dovoljnoj meri kako bi se donosile takve odluke. Ja im na početku pružam pomoć u vidu konsultacija kako bi bolje shvatili F1, to je sve", izjavio je Bron za BBC Sport.

Liberti je već postavila Kejsa Kerija kao predsedavajućeg F1 i zadržala Bernija na poziciji CEO, koji je zatražio trogodišnji ugovor. Još uvek nema potvrda o tome koliko će Berni ostati na ovoj poziciji, iako se već spekuliše o podeli uloga, na komercijalnu i sportsku stranu.

Bronova prošlost dovoljno govori o njegovoj kompetentnosti i o tome nema potrebe opširnije pisati. Dovoljno je napomenuti brojne titule koje je osvojio sa Šumaherom, kao i titulu koju je osvojio osnivanjem tima Bron GP (bivša BAR Honda). 

Evidentno je da bi njegova uloga u sportskom delu F1 bila značajna, naročito prilikom oblikovanja knjige pravila. On je u svojoj knjizi "Total competition", koja bi trebalo da bude objavljena danas, da je već odbio ulogu donosioca odluka u F1 jer je želeo da zaobiđe mešanje politike i sporta i dodao kako bi više bio zainteresovan za nešto sa tehničke strane.