Težak vikend za Vilijams


autor: Vladimir Kosjer | datum objave: 30.10.2016.


Težak vikend za Vilijams

©WilliamsF1

Oba bolida su imala čist start na super mekim pneumaticima. Tim je probao da maksimalno produži prvi stint kako bi omogućili strategiju sa jednim zaustavljanjem.

Valteri je na servis otišao u krugu 19 i tada je stavio srednje tvrdu komponentu. Strategija je za njega bila uspešna pošto je obišao Pereza u boksu dok je od Mase bio bolji na stazi. Odvezao je solidnu i konzistentnu trku, što mu je donelo osmu poziciju i četiri poena.

"Tim je danas uradio dobar posao, strategija i taktika su uspele kako smo se nadali. Jedno zaustavljanje, uklopljeno sa savršenim tajmingom su uradile posao. Nažalost, Fors India i dalje ima malo bolji tempo nego mi i zbog toga je jedan od njih bio ispred nas. Borba je veoma tesna i nadamo se da ćemo biti uspešniji u Brazilu", rekao je Finac.

Pored toga, Botas je postavio rekord u maksimalnoj brzini za pogonske jedinice iz hibridne ere. Na jučerašnjoj trci, vozio je 372.5 km/h dok je maksimalna brzina svih vremena u vlasništvu Montoje iz 2005. godine i iznosi 372.6 km/h.

Felipe je imao odličan start, u prvim krugovima je stigao sa šestog na deveto mesto i u boks otišao tokom 14. kruga. Posle toga, većinu trke je bio na poziciji devet na srednje tvrdim gumama i uspešno odolevao Perezu koji je imao svežije pneumatike i pomoć DRS-a.

"Ovo je bila teška trka. Bio sam zaista srećan u prvom krugu jer sam imao dosta preticanja i stigao do mesta šest. Nakon zamene guma, imao sam malo problema da ih zagrejem. Zatim, krug po krug, prianjanje se pojačavalo i celu trku sam se borio sa Perezom. Bilo je stvarno naporno ostati ispred, ali sam uspeo da se odbranim i srećan sam zbog toga."

Felipe se osvrnuo i na predstojeću trku u Brazilu, koja će biti njegova poslednja domaća trka u Formula 1 karijeri.

"Jedva čekam sledeću trku, na čijoj sam stazi domaćin. Samo prisustvovanje tom mestu punom Brazilaca će biti izvanredno. Svaki put se trudim da se zastava moje zemlje zaviori što više. Veoma volim svoju zemlju i nikad neću zaboraviti važnost i težinu tog vikenda, iako uživam u svakoj trci, Brazil će definitivno biti najbolji", izjavio je Masa.

Mehaničari Vilijamsa su, po običaju, ponovo bili najefikasniji i osvojili su DHL nagradu za najbrži pit stop.


Copyright: Formula1.com