Grožan kolega Raikonenu u Lotus Reno GP-u


autor: Miladin Sudimac | datum objave: 08.12.2011.


Grožan kolega Raikonenu u Lotus Reno GP-u

©

Šampion GP2 šampionata iz 2011. stekao je prilično iskustvo u timu kroz testove kao treći vozač tima. Kao deo svog dopinosa i uloge u timu Roman je učestvovao na dva slobodna treningau Abu Dabiju i Brzilu.

"Oduševljen sam što ću biti jedan od vozača tima u 2012, osećam se veoma privilegovanim zbog pružene šanse. Voziti uz bivšeg svetskog šampiona i nekoga ko je gladan povratka u Formulu 1 će biti veliko iskustvo i ja se nadam da će mi pomoći da podignem nivo mojih performansi. Mislim da mi je uspešna sezona u GP2 šampionatu dosta pomogla da steknem iskustvo i sada sam mnogo konkurentniji vozač nego prošli put kada sam se takmičio u sportu. Povrtak u Enston u ulozi vozača daje mi osećaj kao da se vraćam kući. Neću razočarati i želim da se zahvalim svim ljudima bez kojih povratak u Formulu 1 ne bi bio moguć. Total koji me podržava još od 2006 i menadžmen Graviti Sporta su prvi na listi", rekao je Roman Grožan, novi, drugi vozač lotus Reno GP-a.

Erik Bulije-šef tima, kao i Žerar Lopez-vlasnik, oduševljeni su postignutim ugovorima. Čelni ljudi ujedno su se zahvalili Brunu Seni i Vitaliju Petrovu, na njihovom doprinosu i poželeli im sve najbolje u budućnosti.