Veber ne razmišlja o kraju karijere


autor: Miladin Sudimac | datum objave: 07.12.2011.


Veber ne razmišlja o kraju karijere

©

U završenoj sezoni Australijanac nije uspeo da parira Sebastijanu Fetelu pa se povećao pritisak na njega, odnosno njegovo mesto i poziciju u Red Bulu.

Bilo je i sugestija, između ostalih od strane savetnika tima, Helmuta Marka, da Veber na kraju sledeće sezone završi svoju karijeru dok je još u dobroj formi i rezultatima.

Ipak, australijski vozač nema želju da završi karijeru u kratkom roku.

"Vidim sebe u Formuli 1 malo duže. Helmut je insistirao na jednogodišnjim ugovorima koji nisu imali nikakav loš uticaj na mene. To je bila početna tačka u pregovorima poslednje tri ili četiri godine. Takav je put kojim idemo i uvek sredinom godine sednemo i razgovaramo u vezi angažmana", rekao je Veber.

Tridesetpetogodišnji pilot odneo je samo jednu pobedu u nedavno završenoj sezoni naspram Fetelovih 11, a razlika između šampiona i trećeplasiranog Vebera je čak 132 boda.

Veber nije u iluziji oko svojih performansii svestan je da su bile ispod očekivanja kao i daleko od onoga što je prikazao Fetel za koga ima samo reči hvale.

Svi vozači, izuzev Fetela nisu imali godinu onakvu kakvu su želeli da im bude. Sa druge strane ne može se poreći da je on imao prilično dobru sezonu, odnosno konstantne bodove na svakoj trci. Nisam osvojio onolliko pobeda koliko sam želeo ali ako pogledamo bodove Baton i ja smo osvojili dovoljno da pobedimo u prvenstvu prošle godine. Ove sezone taj broj je pomeren jer je Sebastijan imao fantastičnu godinu. Sezona je tako krenula, on je imao taj momenat i zamah, stvari su otišle tim pravcem. Na nama je da se postaramo da se to ne dogodi i sledeće godine".

Veber sledeće godine očekuje takođe i bolja izdanja rivala iz Meklarena i Ferarija. Vozač Red Bula je uveren da treba imati dobar start sezone sa nekoliko pobeda kako bi se stvari odvijale drugačije, slično neizvesnoj sezoni 2010.