Slab rezultat Ferarija


autor: Vladimir Kosjer | datum objave: 23.10.2016.


Slab rezultat Ferarija

©FerrariF1

Za Nemca, trka je do kraja bila dobra, mnogo bolja nego tokom kvalifikacija. Četvrto mesto koje je ostvario, vratilo ga je takođe na četvrtu poziciju u šampionatu vozača. 

"Start nije bio idealan, imao sam sreće u krivini 1 pošto me je neko udario, mislim da je to bio Niko Hulkenberg. Srećom, nije bilo oštećenja i mogao sam normalno da nastavim."

"Tempo je bio dobar, pazili smo na gume tako da sam ostao duže nego ostali. Trka je bila malo drugačija nego što smo očekivali, naročito nas je iznenadio Maks. Kimi je takođe imao problema i morao je da odustane. Šteta što oba vozila nisu završila u bodovima pored ovako dobrih performansi", izjavio je Fetel.

Kimi, sa druge strane, nije imao toliko sreće kao timski kolega. On je morao da se povuče iz trke u krugu 38 zbog problema sa pneumatikom prilikom trećeg odlaska u boks.

"Očigledno da je rezultat trke daleko od idealnog. To je šteta, pošto su performanse bile veoma dobre. Kada smo stavili meku komponentu, mučio sam se iz nekog razloga. Balans je bio dobar, ali nikako nisam uspeo da postignem željeni grip."

Loše ponašanje u drugom stintu je bio i razlog što je Kimi rano otišao drugi put u boks, ovaj put je stavio super meku komponentu. To je značilo da će njegova trka proći sa tri zaustavljanja.

"Nakon stavljanja super mekih, tempo se opet vratio. Međutim, nakon treće zamene sam usporio i pitao tim da li je sve OK, pošto sam video dosta varnica. Na kraju boksa, tim mi je rekao da se zaustavim. Treba da shvatimo šta se desilo, pošto šraf na zadnjem pneumatiku nije dobro legao", rekao je Finac.

Direktor tima, Mauricio Arivabene, potvrdio je izjave vozača, kako se tim nadao boljem rezultatu ovog vikenda.

"Ponovo smo platili veliku cenu za rezultat kvalifikacija. Tokom trke, tempo nam je definitivno bio bolji nego u subotu i imali smo snage za podijum. Sada idemo u Meksiko i daćemo maksimum za sledeći trkački vikend", dodao je Arivabene.