Oba vozača Meklarena u bodovima


autor: Miladin Sudimac | datum objave: 23.10.2016.


Oba vozača Meklarena u bodovima

©McLarenF1

Najzanimljiviji duel u završnici vođen je između Sajnca i Mase, kome se potom priključio i Alonso. Španac iz Meklarena je rizičnim potezom prestigao Masu i nakon istrage sudija po završetku trke prošao bez kazne. Bivše klupske kolege nisu prestale da okrivljuju jedan drugog za incident, a Masa je izvukao deblji kraj jer je morao u boks, pošto je prednja leva guma na njegovom Vilijamsu popustila. Neplaniranim servisom ostao je bez šanse da napadne Sajnca. Nasuprot njemu Alonso je prestigao i Sajnca iz Toro Rosa, tima koji je direktni konkurent Meklarenu za šestu poziciju u poretku konstruktora.

"Dobra i interesantna trka, uživao sam, posebno u završnom delu. Sajnc je bio na drugačijoj strategiji u odnosu na Masu i mene, što nam je omogućilo da smanjimo razliku. Naše gume su bile u boljem stanju što nam je dozvolilo da se približimo. Poslednji krugovi su bili intezivni, imali smo dodatnu brzinu pa sam pokušao preticanje. Sa Toro Rosom je bilo prilično lako jer su sporiji na pravcu, samo sam trebao da otvorim DRS. Pratio sam Karlosa (Sajnc), 45 krugova, vozio je vrlo dobro, konstantno, bez greške - imali smo odličnu borbu. Rezultat je lepa motivacija, srećan sam sa petim mestom, dobili smo nekoliko mesta zbog odustajanja rivala, ali naš tempo nije bio dobar tokom čitavog vikenda. Moramo da razmemo razloge zašto je došlo do toga". rekao je Alonso.

Baton je nakon loših kvalifikacija ipak uspeo da dođe do bodova u Ostinu. Nakon starta sa pozicije 19 uspeo je da kroz cilj prođe kao deveti.

"Srećan sam ulaskom u bodove nakon frustrirajućih kvalifikacija. Start je bio totalni haos, bilo je puno akcije. Start sa pozicije 19 bio je malo teži ali sam imao dobrih nekoliko prvih krugova, zaista sam uživao. Osvojio sam dosta pozicija, a onda se borio za ulazak u prvih 10. Moj drugi servis nije bio tako dobar, izgubio sam mesto od Pereza, ali mislim da bi me svakako obišao. Drugi deo trke nije bio naročito uzbudljiv za mene. Pazio sam na potrošnju guma, pratio distancu rivala koji su iza mene i pokušavao da sačuvam gume kako bi napao Čeka (Perez) na kraju, ali sam bio na kraju tri sekunde iza njega. Prošao sam kroz cilj kao sedmi, što nije tako loše, dobro je otići kući sa bodovima za tim na obe strane garaže. Fernando je odradio odličan posao sa petim mestom. Bio je veoma brz, virtualno vozilo bezbednosti mu je dosta pomoglo imali smo sreće u ovom slučaju. Za ostatak sezone bitno je da radimo bolje subotom, pokušamo da ne donosimo loše odluke i kvalifikujemo se bliže prvih 10.", rekao je Baton.