Pregled sezone: Tim Lotus


autor: Miladin Sudimac | datum objave: 07.12.2011.


Pregled sezone: Tim Lotus

©

Vozačka postava tima ostala je ista - Jarno Truli, Heiki Kovalainen, a Karun Čadok se pojavio na VN Nemačke umesto Trulija.

Tim je predstavio bolid T128 pre prvih zimskih testova, poslednjeg dana jaunuara. Najveća novina bio je motor Renoa umesto Kosvorta i hidraulika i menjač Red Bul RB5 specifikacije iz 2009. Tim nije kupio KERS sistem, pa su tako svi novi timovi - HRT, Marusija i Lotus odvozili sezonu bez ovog uređaja.

Nova kombinacija mehanike dosta je pouzdanija pa su vozači na 19 trka odustali 9 puta, što je manje u poređenju na prethodnu godinu.

Najbolju kvalifikacionu poziciju osvojio je Heiki Kovalainen - pozicija 15, a do 13. mesta na kraju trke stizala su oba vozača što je bilo dovoljno da se ponovi prošlogodišnji uspeh i ponovo zabeleži pozicija 10 u plasmanu konstruktora. Uspeh se ogleda u novčanoj nadoknadi od oko 30 miliona dolara koju je ovaj tim dobio.

Performanse su popravljene u odnosu na sezonu 2010, Marusija Virdžin i HRt bili su preko sekunde za Lotusom, ali su Toro Roso i Vilijams isto toliko bili ispred. Pred kraj seone Lotus je uspevao da održi tempo rivala u jednom stintu ali to još uvek nije dovlojno da bi se borili za veće pozicije i osvajanje bodova.

Jedna od najvažnijih vesti u vezi ovog tima je pitnje prava na ime - Lotus. Pravni proces između Tim Lotusa i Grupe Proton je završen, a tim je kupio fabriku sportskih automobila Kejtrem i odlučio da svom timu da ime ovog brenda od sezone 2012.

Toni Fernandez želi da postigne još više sa timom. Red Bul i Reno dostavljaće i sledeće godine hidrauliku, menjače kao i motore, ali ovoga puta novije generacije sa KERS-om. Isti mehanički deo bolida, odnosno isti dobavlljači smanjiće vreme adaptacije i prilagođavnja koje je bilo potrbno prošle godine, pa se se može reći da je ovo bitna godina za čitav tim i šefa Majka Gaskojna.

U tim je doveden novi kadar iz većih timova među kojima su Džon Ajli iz Meklarena - inženjer aerodinamike, Stiv Nilsen iz Reno Lotus GP - koji dolazi na mesto sportskog direktora.

Vozači imaju ugovore za sledeću sezonu, mada se kao moguća promena pominje Danijel Ričardo, štićenik Red Bula. Kejtrem ima sve čvršće veze saovom kompanijom, pa bi ustupak mesta vozača u timu bio veoma moguć. Prikaže li Truli slabije rezultate tokom sezone ili se dogovori o prevremeno odlasku uz "otpremninu" Ričardo će sigurno naći svoje mesto u englesko-malezijskoj ekipi.

Sumirajući učinak tri nova tima u sezoni 2011 dolazimo do interesantnog podatka da su vozači koji su obezbedili timu najbolji rezultat u sva tri slučaja, prvi na spisku za odlazak iz tima- Žerom D'Ambrozio u Marusiji, koji je već otišao, Vitantonio Liuci u HRT-u i Jarno Truli u Tim Lotusu.