Samo Masa u bodovima


autor: Vladimir Kosjer | datum objave: 23.10.2016.


Samo Masa u bodovima

©WilliamsF1

Felipe je imao odličan start, do prvog zavoja je već napredovao dve pozicije i bio je na šestom mestu. Međutim, usled virtuelnog sigurnosnog automobila, koji je pušten zbog Ferstapenovog kvara, pomoglo je Saincu da dođe do petog mesta.

U poslednjem stintu, tokom borbe za petu poziciju, Alonso je ušao sa unutrašnje strane na krivini i imao kontakt sa Masom, što je dovelo do bušenja gume na Vilijamsovom bolidu. Masa je dva kruga pre kraja morao u boks i trku je završio na konačnom sedmom mestu, ispred Pereza.

"Imao sam dobar start i trka je proticala fantastično. Izbegao sam incident na krivini jedan i uspeo da obiđem dva automobila. Naš tempo je bio stvarno dobar i uspeo sam da povećam razliku u odnosu na one iza."

"Nakon toga, nisam imao sreće sa virtuelnim sigurnosnim vozilom. Ja sam bio 9s ispred, ali je Sainc izašao ispred mene i tako je uštedeo dosta vremena. Na kraju, Fernando je zaronio u krivini, udario u mene i zbog toga mi se probušila guma."

"To je uništilo svaku šansu da završim kao šesti i potencijalno peti. Ipak, približili smo se Fors Indiji, ali trebalo je da dobijemo više. Sad je vreme da se okrenemo Meksiku", izjavio je Brazilac.

U prvoj krivini, Valteri je doživeo kontakt sa Hulkenbergom i došlo je do bušenja gume. To ga je odvelo u boks već u prvom krugu. Nakon izlaska, njegova borba je bila na začelju i poziciji 15 sa Nasrom, u kojoj je na kraju izašao kao poraženi.

"Jako loš dan, veoma sam razočaran. Ušao sam u krivinu jedan sa unutrašnje strane i imao dobru liniju za ugao, ali u apeksu me je Hulkenberg dodirnuo i probušena mi je guma. To je takođe oštetilo i pod automobila i ostao sam bez potiska (sila koja deluje vertikalno na bolid i pritiska ga uz podlogu)."

"Srećan sam što je sledeća trka već narednog vikenda u Meksiku i što možemo da popravimo stvari. Pozitivna stvar je što smo se malo približili Fors Indiji, ali da bismo ih obišli, treba da ostvarimo bodove sa oba vozila", rekao je Botas.

U šampionatu konstruktora, Vilijams je ostao na petoj poziciji, sa samo 8 bodova zaostatka za Fors Indijom.