Hamiton pobedom najavio borbu do samog kraja


autor: Miladin Sudimac | datum objave: 23.10.2016.


Hamiton pobedom najavio borbu do samog kraja

©MercedesAMGF1

Nakon Velike nagrade SAD, ostaju tri trke do kraja šampionata, ali Hamilton ne odustaje od borbe. Nakon 58-e pol pozicije, Hamilton jo osvojio i 50-u pobedu u karijeri, najavivši borbu do samog kraja sezone.

"SAD su za mene već odavno dobro mesto, volim da se trkam na ovoj stazi. Sve što mogu je da dam sve od sebe i nastavim da vozim kao što sam ovog vikenda. Niko vozi fantastično tokom čitave godine, tako da se borba nastavlja", rekao je Hamilton.

Hamilton je izjednačio Šumaherov rekord od 5 pobeda na Velikoj nagradi SAD, a sa 50-om pobedom u karijeri izjednačio se sa Alenom Prostom po broju pobeda u Formuli 1.

Rozberg nije uspeo da izazove Hamiltona na pravi način, a na startu je izgubio poziciju od Rikarda. Nakon perioda virtuelnog vozila bezbednosti usled odustajanja Ferštapena uspeo je da odradi servis u tom periodu i dobije na vremenu, dok je Rikardo servis odradio ranije. Ipak, i kada je bio na drugoj poziciji nije uspeo značajnije da smanji razliku u odnosu na Hamiltona.

"Izgubio sam poziciju na startu, a potom sam dao sve od sebe da je povratim. Drugo mesto je uredu, bilo je ovo ograničenje "štete". Hteo sam pobedu, ali do toga nije došlo. Možda sledećeg puta".

Upitan, da li je taktizirao , obzirom na njegovu poziciju u šampionatu, odgovorio je:"Definitivno ne, davao sam sve od sebe do samog kraja".

Rozberg pred trku u Meksiku ima 26 bodova prednosti. Za osvajanje šampionata dovoljno je da sledeće tri trke završi iza Hamiltona na poziciji dva kao i na VN SAD.