Zauber napustio FOTA-u


autor: Miladin Sudimac | datum objave: 06.12.2011.


Zauber napustio FOTA-u

©

Posle prošlonedeljnog izlaska Ferarija i Red Bula iz udruženja i Zauber se odlučio na isti korak. Predstavnica tima za medije izjavila je da tim neće dalje biti u članstvu iz razloga "koji su u potpunosti objašnjeni članovima FOTA-e, a za sada neće biti objavljeni".

Takođe postoje indicije da će Toro Roso napustiti ovo telo, a izvori otkrivaju da tim iz Faence nije poslao svog predstavnika na sastanak FOTA-e u Londonu u utorak.

Toro Roso nije mogao da potvrdi svoju poziciju kada su predstavnici upitani za razloge nedolaska na sastanak, a najverovatniji ishod svega biće izlazak iz oragnizacije kao što je uradio i sestrinski Red Bul.

Za sada zvanične izjave od strane Toro Rosa još uvek nema.

Preostali članovi FOTA-e- Meklaren, Mercedes GP, Lotus, Vilijams, Fors Indija, Kejtrem i Marusija, sastali su se u utorak i diskutovali o daljim pravcima rada organizacije. Ipak, predstavnik za štampu ovog udruženja odbio je da komentariše zaključke.

Pojedini izvori ipak sugerišu da Ferari, Red Bul, Toro Roso i Zauber moraju da "odsluže" još dva meseca članstva pre nego što zvanično istupe iz udruženja, kao i da će biti pritiska, odnosno ubeđivanja da neki ili svi timovi, povuku svoje odluke o istupanju.

Veliki timovi Formule 1- Mercedes GP, Ferari, Red Bul i Meklaren uskoro bi trebali da se sastanu i diskutuju oko Ugovora o smanjenju resursa, odnosno troškova, što je ujedno i glavni kamen spoticanja i razlog raspada FOTA-e.