Reno uskoro objavljuje ime drugog vozača


autor: Miladin Sudimac | datum objave: 16.10.2016.


Reno uskoro objavljuje ime drugog vozača

©WilliamsF1

Ovogodišnja vozačka postava, Džolion Palmer - Kevin Magnusen u Renoovom najnovijem povratku u Formulu 1, biće po svim nagoveštajima u potpunosti promenjena. Prema rečima Frederika Vasera, jednog od šefova Renoa, nakon potpisivanja trogodišenjeg ugovora sa Nikom Hilkenebrgom, vrednog 18 miliona evra, tim će uskoro objaviti ime drugog vozača, a kao rešenje sve se više pominje Valteri Botas iz Vilijamsa. Finac sa druge strane ima ugovor sa timom iz Grouva za sledeću sezonu.

Druga opcija Renoa je Džolion Palmer, a treća Esteban Okon. Ukoliko dođe do prelaska Botasa u Reno, Nasr bi, nakon uspostavljenog kontakta sa Vilijamsom, nastavio pregovore, jer je pored solidinih vozačkih performansi podržan od strane Banke Brazila, njegovog glavnog sponzora.

U Fors Indiji se sve češće pominje vozač Manora, Paskal Verlajn koga podržava Mercedes kao rešenje za upražnjeno mesto Nika Hilkenberga.

Vilijams na mesto Felipea Mase, koji završava F1 karijeru, dovodi Lensa Strola, a sa zvaničnom objavom čeka se do kraja oktobra i osamnaestog rođendana mladog vozača, kako bi tim mogao da ispoštuje obavezu promocije svog glavnog sponzora, proizvođača alkoholnih pića - Martini.

Ako Botas pređe u Reno, pored pomenutog Nasra, zanimljiva rešenja za Vilijams su i Esteban Gutijerez, Džolion Palmer, Paskal Verlajn i Esteban Okon, vozači koji imaju podršku sponzora i proizvođača.

Jedan od vozača koji nema jaku podršku, a ni sigurno mesto za sledeću godinu je Danil Kvjat iz Toro Rosa. On se najčešće povezuje sa Fors Indijom i Zauberom, dok je Kevin Magnusen među prvim kandidatima za mesto u timu Has.