Minimum bodova za Vilijams


autor: Vladimir Kosjer | datum objave: 09.10.2016.


Minimum bodova za Vilijams

©WilliamsF1

Oba vozača trku su počela na srednje tvrdoj komponenti, ali su nakon starta, obojica izgubila nekoliko pozicija. Nakon prve krivine, Botas je pao na poziciju 13, dok je Masa trku nastavio sa pozicije 14. Felipe je, dobrim menadžmentom, uspeo da očuva svoje pneumatike, pa je u krugu 24 otišao na jedinu zamenu guma.

"Ovo je bila naporna trka. Borili smo se od početka do kraja. Obojica smo izgubili nekoliko pozicija na startu trke, verovatno zbog drugačije strategije i "sporijih" guma od ostalih. Tempo sa početka trke nije mnogo obećavao u poređenju sa drugima", izjavio je Masa.

Dodao je kako su pokušali da ostanu na stazi što duže i trku završe sa samo jednim zaustavljanjem, što je na kraju uspelo.

"Voleli bismo da smo trku završili ispred Fors Indie, ali danas su oni imali bolji auto. Uspeli smo sa oba vozila da dođemo do bodova, iako smo nakon starta i tokom prvog stinta bili 13. i 14. Bila je ovo pozitivna trka i strategija je prošla kako je i planirano", rekao je Masa.

Botas je pratio strategiju timskog kolege i na jedini servis otišao je u krugu 26. Iako je bio nešto sporiji, na stazu se vratio iza Felipea na poziciju 13. Zajedno su obišli Sainca za pozicije 10 i 11 u krugu 30, dok su konačan plasman osvojili nakon što je Grožan ušao u svoj poslednji pit stop.

"Timska strategija je bila odlična, uspeli smo da uradimo nešto drugačije od naše konkurencije i to je funkcionisalo. Definitivno nismo mogli da uradimo nešto više danas. Sve u svemu, treba da napravimo brži auto i nadamo se da će trke do kraja sezone da nam više odgovaraju", izjavio je Botas.

Dodao je kako nisu imali dovoljno dobar tempo za bolje rezultate i da je očekivao malo više od ove strategije. 

"Radujem se predstojećoj trci u Ostinu, nadam se da će po tempu u odnosu na Fors Indiu biti više nalik na Maleziju. Danas je veoma teško predvideti ove stvari i ponašanje automobila, tako da treba da izvučemo pouku iz ove trke i nadamo se boljim rezultatima ubuduće", dodao je Botas.

Rob Smedli se složio sa izjavama vozača i rekao kako je ovo zaista bio njihov maksimum, ako se u obzir uzmu uslovi i tempo tokom vikenda. Kaže da se rizična strategija isplatila i da su uspeli da izvuku tri boda iz trke.

"Tim može da bude ponosan. Šteta za Valterija jer je imao poziciju 9 spremnu, držali smo ga malo duže na stazi kako bi pred kraj imao bolje gume. Na njegovu štetu, zaustavljanje je bilo duže nego inače i izašao je iza Felipea. Pored toga, tim je uradio dobar posao, bez grešaka i stigli smo do duplih bodova. Automobili nisu bili dovoljni brzi za više, ali ima još četiri trke do kraja. Treba da se regrupišemo i guramo napred, nećemo odustajati", rekao je Smedli.

Valteri je zadržao sedmo mesto u šampionatu vozača, dok se Felipe vratio na desetu poziciju. Tim je zadržao petu poziciju u šampionatu konstruktora i trenutno ima 10 bodova manje od Fors Indie. Mehaničari su ponovo odradili sjajan posao i 13. put u sezoni, osvojili DHL nagradu za najbrži pit stop. 


Copyright: Formula1.com