Loše izdanje Meklarena u Japanu


autor: Miladin Sudimac | datum objave: 09.10.2016.


Loše izdanje Meklarena u Japanu

©McLarenF1

Nove nadogradnje Honde tokom sezone donele su bolje rezultate timu. Japanski proizvođač je Alonsu na prethodnoj, a Batonu upravo u Japanu isporučio poslednju specifikaciju ovogodišnjeg agregata, nadajući se što boljem rezultatu. Ipak, vozači Meklarena završili su daleko izvan zone bodova. Kiša koja je tokom noći odnela podlogu od istrošenih guma sa prethodnih sesija, niska temperatura i velika gužva na trci koju su svi rivali završili, uticali su na konačan ishod ali ne u meri da se opravda podbačaj Meklarena.

"Start je bio veoma loš. Problem su sve nadogradnje koje imam nazad, pri startu sam proklizao i ostao prilično iza. Bilo je teško proći Manore, bili su na mekim gumama, ja na tvrdim, ali ipak sam uspeo na kraju. Završio sam na poziciji 18 što je zastrašujuće loše, ali sam ipak uživao u preticanjima i borbama. Pozicije 16 i 18, daleko izvan zone bodova, težak dan za nas. Još veća sramota je jer je ovo naša druga kuća, naša druga domaća staza.", rekao je Baton.

"Naš bolid na trci reflektovao je čitav vikend, bili smo neprimetni. Završiti na pozicijama 16 i 18 je prilično neprijatno iznenađenje, posebno nakon završetka na poziciji 7 u Singapuru i na pozicijama 7 i 9 u Maleziji prošlog vikenda. Nadam se da je ovo izuzetaK i da će se sve vratiti na mesto na sledećoj trci u Ostinu."

"Bilo je jasno da naš paket ne odgovara konfiguraciji staze, nedostajalo nam je sile prijanjanja u brzim krivinama. Jasno mi je da je naš bolid zapravo dosta konkurentniji od današnjeg izdanja i prilično sam razočaran zbog prikazanih performansi na, za Hondu domaćoj trci. Idemo u bazu, analiziraćemo šta se dogodilo i probati da se povratimo od razočarenja.", rekao je Alonso.