Solidno izdanje Toro Rosa, nedovoljno za bodove


autor: Miladin Sudimac | datum objave: 08.10.2016.


Solidno izdanje Toro Rosa, nedovoljno za bodove

©ToroRossoF1

Kako se sezona bliži kraju Toro Roso ima sve više problema da održi korak sa rivalima zbog ograničenja koje diktira prošlogodišnji agregat Ferarija. Trka bez incidenata uz problematičnu brzinu na pravcu bili su ograničavajući faktori. Vozači su dali svoj maksimum, međutim, bodovi su bili van domašaja na Suzuki.

Danil Kvjat: "Trinaesta pozicija je maksimum koji smo danas mogli da uradimo, zaista ne mislim da smo mogli da uradimo nešto više. Ništa neobično se nije desilo danas, nije bilo vozila bezbednosti ili odustajanja, tako da nismo dobili ni jednu poziciju tako. Naša pravolinijska brzina nije tako dobra, što je velika šteta, ali nema mnogo toga što bismo trebali da uradimo, jednostavno smo previše spori. Na pozitivnoj strani, osećam se sve bolje i bolje u bolidu iz trke u trku i naš timski rad se konstantno poboljšava, tako da ćemo se truditi da završimo sezonu znajući da ne možemo ništa više učiniti."

Karlos Sajnc: "Veoma razočaravajuća trka za mene danas. Čak iako smo imali dobar start, upravljanje da bi se prestigao Vilijams i uživanje u dobro trci i tempo tokom prvog dela, sve se promenilo posle prvog pitstopa. Onda smo završili iza dva MekLarena i od tog trenutka naša trka je bila gotova, nismo bili u mogućnosti da pretičemo zbog naše loše maksimalne brzine. To je bilo jednostavno nemoguće! Uveravam vas da se trudimo, ali danas nismo mogli da uradimo ništa više od toga. To je frustrirajuća situacija, ali nećemo odustati. Mi ćemo se sada spremiti za naredne trke, nadamo se da možemo da budemo malo jači - kišna nedelja bi takođe pomogla."

Franc Tost: "Bilo je teško za nas trku startovati sa trinaeste i četrnaeste pozicije. Mi jednostavno nemamo brzinu na pravcu, a to je nešto što svako treba da ima. Oba vozača su imali dobar start i posle prvog kruga bili smo na jedanaestoj i dvanaestoj poziciji. Naši pit-stopovi su obavljani dobro, ali smo izgubili dosta vremena u saobraćaju i zbog toga smo bili u stanju da trku završimo samo na 13. i 17. poziciji. Srećom, ni Has ni MekLaren nisu bili u bodivima, ali naravno da poslednje četiri trke u sezoni neće biti lake za nas jer su svi korak ispred nas u razvijanju agregata. Mi samo treba da se fokusiramo da završimo sezonu na razuman i dobar način."

Koautor: Bojana Tomašević