Ferštapen razdvojio Mercedes na podijumu


autor: Miladin Sudimac | datum objave: 08.10.2016.


Ferštapen razdvojio Mercedes na podijumu

©RedBullF1

Odličan rezultat za Red Bul u Japanu. Ferštapen je završio na drugom stepeniku podijuma, dok je Rikardo šestim mestom pomogao održanje bodovne razlike u poretku konstruktora nad Ferarijem.

Ferštapen je startovao sa treće pozicije, ali je odmah na startu zauzeo drugu nakon lošeg starta od strane Hamiltona. U završnici je imao dosta pritiska od strane Hamiltona koji je uspeo da se povrati nakon očajnog starta. Ipak, uspeo je da sačuva poziciju i uz nove bodove zauzme peto mesto u poretku vozača, potisnuvši Fetela.

"Bilo je mnogo gužve na stazi ali smo srećom sačuvali gume u poslednjem stintu. Generalno, mislim da smo imali odličnu strategiju, trkati se protiv Mercedesa je uvek poseban osećaj. Veliko hvala svima u timu na trudu."

"Hamilton je pritiskao, imali smo i jedan okršaj u šikani ali ipak sve je prošlo dobro, srećan sam završetkom na drugom mestu", rekao je on.

Ferštapen je izglasan za vozača trke, po šesti put ponevši laskavu titulu u sezoni.

Rikardo je završio na poziciji šest. Umesto sa petog startovao je sa četvrtog mesta nakon kazne za Raikonena kome je promenjen menjač na njegovom Ferariju. Ipak, pozicija četiri odnosno promocija unapred ali na suprotni deo staze koji se manje koristi koštala je Rikarda na startu koji se našao iza Hamiltona koji je takođe loše startovao. Australijanac je morao da izbegne Hamiltona i pri tom pao u poretku na šesto mesto iza vozača Ferarija.

"Mislim da me je jutrošnja kazna za Raikonena koštala. Premešten sam na vlažniju stranu staze. Imali smo problema na startu, posenbo Hamilton. Moj start i nije bio toliko loš, ali sam morao da obiđem Hamiltona."

"Nismo mogli da pratimo rivale kada smo u njihovoj zavetrini, upadali smo i u gužvu na stazi prečesto, tako da je to otprilike to. Mislim da nismo mogli ništa drugo da uradimo, takve su bile okolnosti."

"U poslednjem stintu imao sam više čistog prostora ispred ali to je to", rekao je Rikardo.