Rozebrg presrećan nakon pobede na Suzuki


autor: Miladin Sudimac | datum objave: 08.10.2016.


Rozebrg presrećan nakon pobede na Suzuki

©MercedesAMGF1

Nova pobeda i povećanje prednosti nad Luisom Hamiltonom svakako su doprineli Rozbergovom raspoloženju nakon trke. Nakon starta sa pol pozicije sigurno je poveo trku, dok je Hamilton proklizao pri startu i pao na poziciju osam.

Rozberg je kontrolisao trku, rutinski odradivši dva servisa, uz držanje distance nad rivalima. Na četiri trke do kraja novom pobedom i pehom Hamiltona, napravio je trenutno razliku od 33 boda.

"Neverovatan vikend. Od samog starta sve je išlo kako treba, uzuzetna pobeda na naročito posebnoj stazi, prelepo je pobediti ovde."

Rozberg se osvrnuo i na treću uzastopnu titulu u poretku konstruktora.

"Čestitam svima kolegama u timu na osvajanju nove titule. Definitivno je zaslužena, mnogo truda je uloženo, sada je vreme da slavimo", dodao je Rozberg.

Hamiton je preuzeo krivicu za loš start i pad sa druge na osmu poziciju do prve krivine.

"Napravio sam grešku na startu. Imao sam proklizavanje točkova".

"Niko je odradio dobar posao, sve čestitke."

Ipak, Britanac je do završnog 53. kruga uspeo da se probije do treće pozicije i pritiska u završnici drugoplasiranog Ferštapena. Hamilton se radio vezom požalio da je Feršatpen menjao putanju na kočenju, ali kasnije u izjavama nije se osvrtao na taj trenutak borbe sa rivalom iz Red Bula.

"Borio sam se na samom kraju trke, uradio sam sve što sam mogao. Sad to i nije toliko bitno, gotovo je i moram se okrenuti novim trkama."

Rozberg ima prednost od 33 boda, ali je u opticaju još 100, tako da ne odustaje od borbe.

"Naravno da ne odustajem, doću sve od sebe kao i u ovoj trci. Videćemo se šta će se događati", rekao je Hamilton.