Volf: "Mercedes skoro bez greške od 2014-e"


autor: Miladin Sudimac | datum objave: 08.10.2016.


Volf: "Mercedes skoro bez greške od 2014-e"

©MercedesAMGF1

Toto Volf ima samo reči hvale za tim nakon treče uzastopne titule u poretku konstruktora. Mecedesovo slavlje u Maleziji odloženo je dvostrukom pobedom Red Bula, ali je neizbežni ishod odšao u Japanu, titula je potvrđena na Suzuki. Rozberg je rutinski priveo trku kraju nakon odličnog starta dok je Hamilton nakon lošeg starta i pada na poziciju osam stigao do podijuma.

Volf ima samo reči hvale za tim nakon novog istorijskog uspeha za tim.

"Mnogo izvanrednih ljudi je u timu i oni stoje iza ove titule. Ja imam čast da ih predstavljam ispred kamere. Bili smo skoro bez greške kroz ove tri godine, odlično je raditi sa takvim ljudima."

Volf se osvrnuo i na vozačku postavu.

"Naši vozači su izvanredni. Oni ne samo da su najbolji na svetu, nego se i međusobno nadmeću i podižu jedan drugog na novi nivo. Ako jedan ima loš dan, uvek ima uzor u drugom koji postavlja nove granice. Sve funkcioniše dobro, srećan sam iako je ponekad bilo trzavica."

Volf je izjavio da se nada da tim neće imati dodatne probleme sa pouzdanošću.

"Hamilton je imao odličan vikend u Maleziji, mi smo ga izneverili. Još uvek ima šanse da osvoji šampionat. Razlika je prilična ako sve bude bez problema, ali smo videli da jedno odustajanje uz 25 bodova na kontu drugog vozača može potpuno da preokrene situaciju. Želimo da im damo podjednake uslove i podjednake bolide", dodao je Volf.