Pregled sezone: HRT


autor: Miladin Sudimac | datum objave: 06.12.2011.


Pregled sezone: HRT

©

Bolid je razvijan pod vođstvom Džefa Vilisa u saradnji sa austrijskom kompanijom Karbo Tek, pošto HRT nema svoje kapacitete. F111 predstavlja evoluciju Dalarine šasije iz prethodne sezone, F110. Za šemu boja bolida, bio je zadužen holivudski umetnik Danijel Sajmon tako da je HRT F111 bio jedan od najlepših bolida na gridu. Bitnije promene desile su se u mehanici. HRT je kupio menjač i hidrauliku Vilijamsa iz prethodne sezone, sve upareno sa Kosvortovim motorom.

Vozački sastav tima činili su Vitantonio Liuci i Narijan Kartikejan, a kasnije se timu pridružio i Danijel Ričardo koji je vozio na mestu Kartikejana.

Liuci i Ričardo zabeležili su startne pozicije 20, a Kertikejan poziciju 22, kao najveći domet u kvalifikacijama. Što se trke tiče Liucijev najveći domet pozicija 13, Kartikejan je zabeležio završetak na poziciji 17, a Ričardov najbolji prolazak kroz cilj je na poziciji 18. Sve ovo bilo je dovoljno za 11-o mesto u poretku konstruktora. Kejtrem odnosno prošlosezonski Tim Lotus uzeo je poziciju 10 na osnovu većeg broja osvojenih pozicija 13.

Tim je u predsezoni samo predstavio, a prve kilometre bolid je prešao na slobodnom treningu za Veliku nagradu Australije u Melburnu. Ponovo uvedeno staro pravilo 107% u kvalifikacijama zaustavilo je Liucija i Kartikejana, tako da nisu uspeli da učestvuju u trci. U narednim trkama tim je smogao snage i brzine da obezbedi ulaz na trkama, a zaostatak za vodećim timovime je 5-6 sekundi po krugu. Prva trka koju je tim završio je kišovita VN Kanade na kojoj je Liuci ostvario najbolji rezultat tima 13. mesto.

Narijan Kartikejan je odvozio devet trka, od VN Velike Britanije zamenjen sa Danijelom Ričardom-vozačem iza koga finansijski stoji Red Bul, a priliku u drugom delu sezone je dobio na, za njega domaćoj trci, VN Indije.

Glavna promena u HRT desila se polovinom sezone kada je došlo do promene vlasnika. Španski fond Tezen Kapital otkupio je udeo Hoze Ramona Karabantea i timu i najavio da će tim i dalje ostati španski, ali da će proći kroz restrukturiranje.

Sa Vilijamsom je produžen i proširen ugovor o dostavljanju menjača i hidraulike. Proširenje se odnosi na KERS koji će ekipa koristiti po prvi put od sledeće godine.

Tim se preselio u novu bazu u Valensiji, a tehničko osoblje je u Minhenu. Saradnja sa Tojotom koja je trebala biti ostvarena pred početak sezone nije ostvarena. Tezen Kapital najavio je novu saradnju na izradi bolida sa tehničkim osobljem, bivšim kadrom Tojote koji se nalazi u Kelnu.

Na kraju sezone tim je kao vozača za sledeću sezonu promovisao Pedra de la Rosu, dugogodišnjeg test vozača Meklarena. Iskustvo veterana Formule 1 svakako će koristiti maloj španskoj ekipi u nastojanju da zabeleži bolje rezultate i prve bodove.