Botas trku završio na petom mestu, Masa trinaesti


autor: Vladimir Kosjer | datum objave: 02.10.2016.


Botas trku završio na petom mestu,  Masa trinaesti

©WilliamsF1

Rob Smedli: "Sve u svemu, barem sa Valterijem smo uspeli da pokažemo šta možemo da uradimo kao tim. Ne mislim da smo juče iskoristili bolid maksimalno, znajući njegov potencijal. To je nešto na šta svi možemo da budemo ponosni danas. Timski rad i odlučnost svakog od nas do kraja kvalifikacija juče je stvarno bila dobra i pomogla u izradi strategije za trku. Možda je izgledalo prilično rizično na papiru, ali naša strategija za Valterija bila je prava stvar i to je ispalo dobro za nas. Početak je bio dobar, strateške odluke tokom vozila bezbednosti bile su dobre, a Valteri je vozio sjajnu trku.

"Šteta je to što se desilo Felipeu. Morali smo da saznamo zašto se njegov bolid praktično ugasio na startu i zašto nije mogao da ide. Imao je start iz pitlejna. Svu lošu sreću koja je mogla da ga zadesi, zadesila ga je. Tri kruga kasnije morao je opet u boks i to ga je izbacilo iz konkurencije za bodove. Mislim da je vozio dobru trku i pokazao dosta mentalne odlučnosti time što je bio blizu bodova do samog kraja trke. Sve u svemu, kao tim smo radili dobro. Bez obzira na Masino razočarenje, ovo je bio stvarno dobar vikend i prikupili smo više bodova od očekivanog. Uprkos tome što je samo jedan bolid bio u bodovima, izgubili smo samo dva boda od Fors Indije. Sledeća trka je već za sedam dana i daćemo svoj maksimum", izjavio je Smedli.

Valteri Botas: "Mislim da je ovo bio veoma dobar dan za nas. Definitivno smo dobili sve što smo mogli da dobijemo danas. Početak je bio dobar, bili smo u mogućnosti da ostvarimo našu strategiju, što je danas i bilo presudno u tome da budemo ispred Fors Indije. Postigli smo zadovoljavajuće bodove sa tehničkim problemima Felipea, ali sa moje strane sam zadovoljan trkom. Hajde da probamo da to ponovimo u Japanu."

Felipe Masa: "Pa, kada nije tvoj dan, nije tvoj dan. Sve se dogodilo odjednom. Moj gas nije radio. Motor je radio i ja sam pokušavao da ga popravim, ali nisam uspeo. Kada sam otišao do garaže, ugasio sam ga, pa sam ga upalio i onda je gas radio. Onda smo startovali iz pitlejna. Na prvom vozilu bezbednosti stao sam da promenim gume. Mogu da kažem da je tada za mene trka bila završena. Jedino što je to moglo da promeni je bilo vozilo bezbednosti, ali nije bilo tako. Šteta je, Valteri je odradio sjajan posao i uspeo je da osvoji dobre bodove, bilo bi dobro da su oba bolida završila trku u bodovima, ali nažalost to se nije dogodilo."

Koautor teksta: Bojana Tomašević