Rozberg nakon kontakta pomislio da je trka gotova


autor: Miladin Sudimac | datum objave: 01.10.2016.


Rozberg nakon kontakta pomislio da je trka gotova

©MercedesAMGF1

Rozberg je pri incidentu sa Fetelom imao okretanje, pa je ostao u kontra smeru nekoliko sekundi. Širina staze Sepang i malo sreće, ipak su ga ostavili u trci, pa je novi proboj napred u bodove započeo sa začelja, jer ga je prestigao i Masa koji je startovao iz boksa.

U nadmoćnijem Mercedesu probio se sve do pozicije 5, kada je naišao na prvog ozbiljnijeg rivala - Kimija Raikonena. Nakon nekoliko krugova videlo se da Finac ima tempo za odbranu na pravcu pa je Rozberg pokušao preticanje u drugoj krivini. Manevar mu je pošao za rukom, ali nije bio potpuno čist, jer je došlo do kontakta. Nemac je zaradio kazno od 10 sekundi ali je ipak do kraja trke uspeo da napravi veću razliku od propisane kazne, tako da je ostao na podijumu.

"Mislio sam da je sve gotovo u prvoj krivini. Srećan sam što sam uspeo da se probijem sve do podijuma. Generalno želeo sam mnogo bolji dan ali ovakve stvari se dešavaju. Sve u svemu ispalo je dobro, okrenut sam sledećoj trci i novim pokušajima", rekao je Rozberg.

Vozač Mercedesa povećao je bodovnu prednost nad klupskim kolegom Hamiltonam na 23 boda (Rozberg 288 - Hmilton 265), nakon njegovog odustajanja usled kvara na motoru.

Rozberg je pored kazne od 10 sekundi zaradio i nova 2 kaznena boda. Sada ih ima ukupno 6 i na pola puta je do zabrane vožnje jedne trke.