Rikardo: "Rekao sam da ćemo pobediti"


autor: Miladin Sudimac | datum objave: 01.10.2016.


Rikardo: "Rekao sam da ćemo pobediti"

©RedBullF1

U Španiji je rikardo ostao bez pobede dobrim delom zbog greške tima koji ga je pozvao, na može se reći, nepotreban servis. Odlučan da naplati dug u Maleziji, Rikardo je nakon velike borbe sa klupskim kolegom Ferštapenom zadržao poziciju, prvi otišao na završni servis i odluičnom vožnjom došao do prve ovosezonske pobede. Naravno, kvar hamiltonovog motora je kumovao pobedi vozača Red bula koju je dugo čekao.

"iscrpljen sam, vrućina je prevelika. Trka je bila izazovna. Luis je imao vođstvo ali su ga zadesili problemi. Nisam neko ko veruje u sve ali u Monaku je sve išlo pogrešno, tako da sam danas pobedio", rekao Rikardo.

"Bile su ovo dve godine pune emocija od poslednje pobede, ove godine smo bili blizu nove pobede u nekoliko navrata. Rekao sam da ćemo pobediti i evo, pobedili smo. Puno hvala Red Bulu i svim koji su me podržavali. Neizmerno sam zahvalan svima", dodao je.

Riakardo je drugim mestom uveličao dvostruku pobedu Red Bula.

Red Bul se sada učvrstio na drugom mestu u poretku konstruktora sa 359 bodova ispred Ferarija koji ima 313, Rikardo je treći u poretku vozača sa 204 boda ispred Raikonena koji je osvojio 160.