Hamilton najbrži na 3. treningu u Maleziji


autor: Miladin Sudimac | datum objave: 30.09.2016.


Hamilton najbrži na 3. treningu u Maleziji

©MercedesAMGF1

Luis Hamilton  postavio je najbolje vreme pred kvalifikacije koje slede za nekoliko časova. Ubedljivo najbolje vreme u odnosu na Ferštapena koji zaostaje 0.445s i klupskog kolegu Rozberga koji je postavio treće vreme za 0.174s slabije od vremena vozača Red Bula.

Četvrti je Raikonen iz Ferarija, peti Fetel, dok je šesti Rikardo sa preko sekund zaostatka za vremenom koje je postavio Hamilton.

Hilkenberg je zauzeo sedmo, Botas osmo, Sajnc deveto, a Masa deseto mesto, praćen Perezom. Vozači Fors Indije i Vilijamsa, koji su uspeli da povrate tempo imaće veliku borbu u kvalifikacijama i trci za poziciju četiri u šampionatu konstruktora.

Dženson Baton koji je danas dobio novu specifikaciju izduva postavio je dvanaesto vreme, praćen Gutijerezom iz Hasa i Palmerom iz Renoa. Za njima slede Grožan u drugom bolidu Hasa i Magnusen u drugom Renou.

Na pozicij 17 je Kvjat, praćen Eriksonom i Nasrom iz Zaubera. Iza dua švajcarske ekipe su vozači Manora Okon i Verlajn, dok je poslednji Alonso u drugom Meklarenu. Vozač tima iz Vokinga startovaće poslednji na trci, a u kvalifikacijama će voziti samo par krugova kako bi postavio vreme dovoljano za izbegavanje kazne od 107%, ujedno štedeći što više setova guma, jer kazna od 45 mesta unazad zbog promene agregata, isključuje bilo kakvu šansu za bolji plasman.