Mercedes dodao AMG u svoj naziv


autor: Miladin Sudimac | datum objave: 04.12.2011.


Mercedes dodao AMG u svoj naziv

©

AMG je brend Mercedesa, ujedno sinonim za vrhunska izdanja nemačkog proizvođača sa naglašenom sportskom notom. AMG odelenje postoji preko 40 godina, sa rekordnim brojem pobeda u DTM šampionatu (165 na 342 trke od 1988. uz 32 titule vozača i konstruktora).

"AMG je aktivan u Formuli 1 od 1996. od kada snabdeva sport medicinskim i vozilima bezbednosti, tako da je uključivanje ovog brenda u zvanično ime bio logičan potez", rekao je Norbert Haug.

"Naše novo ime tima spaja ponosnu tradiciju AMG-a i Mercedes-Benc Srebrne Strele u vrhunskom takmičenju. Ova tri slova predstavljaju sinonim za vrhunsku tehnologiju, sportske performanse i sve ovo je korak ka još većoj strateškoj posvećenosti Mercedes-Benca Formuli 1. 16 od 24 vazača na gridu finalne trke sezone u Brazilu imaju ili su imali vezu sa Mercedes-Bencom. Pored fabričkog tima naša posvećenost Formuli 1 ogleda se i kroz snabdevanje timova motorima i kroz program oficijelnih sigurnosnih i medicinskih vozila", dodao je on.

Takođe, uz promenu imena tima i pogon za agregate visokih performansiu Velikoj Britaniji u Briksvortu dobiće u ime AMG - "Mercedes AMG High Performance Powertrains".

Mercedesov izazivač za sledeću sezonu kodnog imena F1 W03 trenutno je u fazi izrade u fabrici u Brekliju, a debi sa novim bolidom planiran je drugi zimski test 21. februara u Barseloni.