Alonso sedmi u Singapuru


autor: Miladin Sudimac | datum objave: 17.09.2016.


Alonso sedmi u Singapuru

©McLarenF1

U Meklarenu su možda očekivali dvostruki završetak u bodovima ali je trka od samog početka krenula loše po Batona. Pri kontaktu sa rivalima na startu oštetio je prednje krilo, pa je odamh morao na servis. Sa začelja je pokušavao proboj napred ali je sredinom trke ipak odustao.

Sa druge strane Alonso je na startu ugrabio četiri pozicije, i nakon proboja na peto mesto koje je jedno vreme držao, pomišljao je i na završetak na podijumu.

"Dok sam bio petoj poziciji maštao sam o podijumu. Ako si na petom mestu u prvom krugu u Singapuru, znaš da se svašta može dogoditi ispred, tako da je čak moguća i pozicija 3. Ipak, ništa se nije dogodilo ispred mene, a Fetel i Ferštapen su me sustigli."

"Sedmo mesto je, po mom mišljenju maksimum, najbolji od ostalih iza dva Mercedesa, dva Red Bula i dva Ferarija. Nismo bili četvrti najbrži tim danas, ali smo zahvaljujući taktici tima zazeli sedmo mesto", rekao je Alonso.

Baton nije imao toliko uspeha, usled incidenta u prvom krugu koji je promenio čitav tok njegove trke.

"Iskreno, trka se završila u prvom krugu. Dobro sam startovao, povukao pored Botasa, odjednom Hilkenbergov bolid se našao ispred mene. Pokušao sam da izbegnem kontak bežao desno, ali nije bilo mesta pa sam zakačio Botasa prednjim krilom. Oštetio sam i uvodnike vazduha za kočnice i pod."

"Odmah sam otišao na servis, po novi nos i novi set guma, ipak bolid je bio oštećen, imao sam mnogo manje sile prijanjanja, a balans je bio potpuno drugačiji. Razlog zbog kojeg sam se povukao iz trke su kočnice. Usled polomljenih uvodika vazduha brinuli smo se zbog mogućeg otkazivanja kočnica", rekao je Baton.