Rozberg ponovo vodeći u šampionatu


autor: Miladin Sudimac | datum objave: 17.09.2016.


Rozberg ponovo vodeći u šampionatu

©MercedesAMGF1

Niko Rozberg je preuzeo lidersku poziciju u šampionatu od Hamiltona prvom pobedom u Singapuru. Nemački as je nakon trke izjavio da je bolid W07 bio na limitima mogućnosti, a posebno kritična situacija počela je nakon desetak krugova kada su počeli nastajati problemi sa pregrevanjem i prekomernim trošenjem kočnica. Slične probleme imao je i Hamilton.

Prvom pobedom u Singapuru, Rozberg je preuzeo vođstvo od Hamiltona, koji je završio na trećoj poziciji.

"Neverovatan vikend za mene u Singapuru. Imao sam dobar start, bolid je bio dobar tokom trke. Rikardo je pokušao sa dodatnim servisom krajem trke napadne. Znali smo da će biti tesno na kraju ali je naša strategija ipak uspela i zaista sam srećan. Bolid je bio na granicama svojih mogućnosti, naročito kočnice, tako je uvek u Singapuru i svi vole da vide takvu trku."

Rozberg je pobedom preuzeo vođstvo, ali insistira da titula nije jedina stvar u njegovim mislima.

"Nisam fokusiran na bodove, kao što sam uvek izjavljivao, srećan sam samo sa pobedom", zaključio je lider šampionata.

Nakon letnje pauze ovo je treća pobeda za Rozberga uz prethodno osvojene Velike nagrade Belgije i Italije i ukupno je do sada osvojio 273 boda.

Sa druge strane, Hamilton je osetio veliko olakšanje nakon što se popeo na podijum u Singapuru. Ceo vikend bio je prilično težak za Britanca. Nakon kvalifikacija na treću poziciju i solidnog starta, ipak nije mogao da prati Rozberga i Rikarda, da bi potom u jednom delu trke pao i na četvrtu poziciju, iza Kimija Raikonena.

"Ovaj vikend bio je prilično neugodan za mene. Drago mi je da sam se popeo na podijum uspeo da osvojim bodove za tim. Imao sam problema sa kočnicama koje su se pregrevale, morao sam da usporim i gledam kako mi rivali odmiču. Tražili smo način kako da situaciju vratimo pod kontrolu. Na kraju, nakon drugog ili trećeg servisa imao sam kočnice opet potpuno funkcionalne i pod kontrolom."

Rozberg insistira da je zadovoljan trenutnim plasmanom iako je trenutno u zaostatku za vodećim Rozbergom 8 bodova.

"Puno je drugačije nego kada smo prošle godine bili ovde", dodao je Hamilton koji je tri trkr pred kraj sezone obezbedio titulu.

"Sve u svemu, nakon svega što se izdogađalo ove sezne, još uvek sam u borbi, a još puno trka ima do kraja. Daću sve ood sebe." dodao je on.