Red Bul i Ferari istupili iz FOTA-e


autor: Miladin Sudimac | datum objave: 01.12.2011.


Red Bul i Ferari istupili iz FOTA-e

©

Glavni razlog za napuštanje organizacije je nepremostivo neslaganje u pogledu smanjenja troškova.

Ferari i Red Bul ne vide razlog učešća u udruženju ako se na može pronaći rešenje, kao ni postojanje istog.

Ako sve izjave ostavimo po strani u pitanju su interesi i količina novca koju neki od timova može da izdvoji.

Uzmimo za primer HRT koji nije u stanju da plati članarinu pa je zbog toga prvi istupio iz organizacije. Još jedan od razloga je slabljenje kapaciteta iste pa je i za ovaj "planirani potez" mali tim dobio određenu sumu novca.

Sa druge strane sada imamo Ferari i Red Bul koji imaju novca na pretek, a samo funkcionisanje timova zavisi od veličine budžeta u smislu da su toliko veliki da ne mogu da podnesu radikalne rezove.

Smanjenje troškova bi odgovaralo timovima sredine grida, pa čak i Meklarenu i Mercedes GP koji imaju manje budžeta.

50 miliona manje, za Ferari ili Red Bul predstavljalo bi prepreku dok pojedini timovi ovaj novac koriste za polovinu svojih troškova. Meklaren bi verovatno postupio slično da iza sebe ima ekskluzivnog snabdevača motora, što je donedavno bio Mecedes.

FOTA je imala svoj cilju u osnivanju i sada je došao kraj po pitanju zajedničkih interesa. Ferari želi na vrh, Red Bul da ostane na vrhu, bilo kakvo kresanje budžeta ili ograničenje po pitanju razvoja zaustavilo bi ih u planovima. Odluke su logične i očekivane.

Ništa se neće radikalo promeniti "tokom noći", ali pozicija timova pred nove pregovore o Konkord ugovoru za 2013. biće mnogo slabija.

FOTA je postigla mnoge korsne stvari od svog osnivanja 2008. godiene: smanjen je broj testova, smanjeno je vreme testova u vazdušnom tunelu, racionalizovana je cena motora što je pogodovalo malim timovima, samnjeno je vreme ispitvanja bolida na superkompjuterima-CFD sistem.

Svi ovi dogovori mogu biti dobra polazna osnova pred nove Konkord pregovore kako bi se usporila "trka u nauružanju".