Magnusen: "Lako je napraviti grešku u Singapuru"


autor: Vladimir Kosjer | datum objave: 10.09.2016.


Magnusen: "Lako je napraviti grešku u Singapuru"

©RenaultSportF1

"Staza je sama po sebi zabavna i uvek uživam u vožnji na uličnim stazama. Takođe je i prilično nezgodna staza sa puno krivina, gde se greška može lako napraviti. Tokom celog vikenda treba održavati ravnotežu, u tome je ključ. Nadam se da je ovo staza na kojoj možemo da poboljšamo naše performanse bar malo, nakon razočaravajućeg poslednjeg vikenda u Evropi."

Posle oporavka od teške nesreće u Belgiji, Magnusen se prošlog vikenda u Monci našao u blizini incidenta u kojoj su učestvovali njegov timski kolega Džolion Palmer i vozač Zaubera, Felipe Nasr.

"Početak trke nije bio idealan, jer sam se našao veoma blizu kada je došlo do incidenta između Džoa i Felipea Nasra. To je bila sramota za Džoa, ali i za mene, jer su na neki način i meni blokirali put. Na kraju nije došlo do nekih bitnijih promena za mene, bio sam među poslednjima i nisam imao mnogo bolida oko sebe. To je bilo prilično frustrirajuće nedeljno popodne.", rekao je Kevin.

Magnusen je 2014. godine uspeo da osvoji bodove za MekLaren, uprkos tehničkim problemima sa bolidom koje je imao tokom trke.

"Nadam se da ćemo ove godine imati dobru trku u kojoj ćemo moći da se borimo. Radujem se što ću biti u Singapuru.", rekao je Magnusen i dodao: "To je stvarno kul staza. Samim tim što je to noćna trka, izgledaće veoma spektakularno."

Koautor teksta: Bojana Tomašević