Vandorn želi da pobedi Alonsa u sledećoj sezoni


autor: Vladimir Kosjer | datum objave: 09.09.2016.


Vandorn želi da pobedi Alonsa u sledećoj sezoni

©McLarenF1

Na protekloj trci u Monci, objavljeno je da će sledeće godine, dvadesetčetvorogodišnji belgijski novajlija debitovati u Formuli 1 sa britanskim timom. Stofel će zauzeti mesto šampiona iz 2009. godine, Džensona Batona.

Španac Fernando Alonso, imao je loše iskustvo sa Luisom Hamiltonom 2007. godine, pošto je Luis u to vreme bio novajlija u Formuli 1 a odmah je želeo da ulazi u duele sa daleko iskusnijim vozačima.

Prošle nedelje Alonso se našalio na račun budućeg timskog kolege, pa je izjavio: "Stofel nije Englez, tako da neće biti problema."

Vandorn se takođe raduje izazovu : "Ja to vidim kao prednost, mogućnost da debitujem pored njega. Alonso je dvostruki svetski šampion i smatra se jednim od najboljih vozača u Formuli 1. Ako budem mogao da dokažem da sam bolji od njega, to će biti dobro za moju karijeru."

Takođe je rekao da na pozitivan način gleda na to što svoju karijeru u najbržem cirkusu na svetu započinje u vrhunskom timu kao što je MekLaren.

"Postoji veliki pritisak zbog svega toga, ali ako želite da budete svetski šampion, morate da budete u stanju da se nosite sa tim", izjavio je mladi belgijski vozač.

Koautor teksta: Bojana Tomašević