Zašto je Liberti Medija ono što je bilo potrebno Formuli 1?


autor: Vladimir Kosjer | datum objave: 09.09.2016.


Zašto je Liberti Medija ono što je bilo potrebno Formuli 1?

©

"Liberti Medija je jedan od najboljih kupaca kog je Formula 1 mogla da dobije." izjavio je Braun, koji je izvršni direktor "CSM Sports & Entertainment" i osnivač kompanije "Just Marketing International", što samo može biti dobra vest za fanove.

"To znači da oni imaju veoma dubok pogled na sport, za razliku od privatnih grupi kapitala poput CVC koji su radili ono što su morali, koji drže imovinu za sedam do deset godina i pružaju fantastičan povratak uloženih sredstava, kako njima samima, tako i njihivim akcionarima."

"Međutim, strateški kupac može biti malo više fokusiran na strateški rast, i na kraju, treba da ogromnu koncentraciju usmere na navijače. I dokle god imate puno srećnih obožavaoca, mladih navijača, sve više i više navijača, sve ostalo će polako doći na svoje mesto. Timovi su srećni, tako da su i sponzori i televizija takođe srećni."

Braun zato misli da ćemo videti veliki fokus na navijače, što će doprineti tome da će bilans sporta biti veoma zdrav, pa će zbog toga i timovi i sport biti zdraviji.

"Što je sport bolji, to je lakše privući sponzore, a onda su i oni sami spremni da plate više. To će biti dobro za sve."

-Pomaganje manjim timovima da napreduju-

Jedna od glavnih Braunovih primedbi je to što su manji timovi finansijski, godinama u nazad, lošije tretirani u odnosu na timove koji su na "prednjoj strani terena".

"Ugovori sa timovima su potpisani do 2020. godine, ali nema sumnje da ekosistem Formule 1 i van timova, nije uravnotežen onako kako bi trebao da bude.", izjavio je Braun.

"Mislim da u svakom poslu ekosistem treba da bude zdrav, da bi to stvarno moglo da bude održivo. Isto tako, mislim i da timovi koji su na začelju nisu dovoljno cenjeni. I to je ono u šta treba da budu upućeni budući vlasnici. I ja mislim da hoće, samo će vreme pokazati na koji način."

Koautor vesti: Bojana Tomašević